Windows 11 primește upgrade la Android 12L pentru aplicații de mobil și tabletă pe desktop

22.05.2022
Windows 11 primește upgrade la Android 12L pentru aplicații de mobil și tabletă pe desktop

Unul dintre obiectivele principale ale Microsoft cu Windows 11 a fost o interoperabilitate mai bună cu sistemul de operare Android. Există acum aplicații care permite conectarea la un telefon pentru a primi mesaje sau apeluri direct pe PC, iar Windows 11 poate rula chiar și aplicații de mobil nativ, direct pe desktop. Totuși, versiunea sistemului de operare Android pe care rulau aceste aplicații până în prezent era o versiune mai veche, însă Microsoft se pregătește acum de actualizarea la cea mai nouă versiune: Android 12.1, sau Android 12L.

Microsoft a actualizat versiunea beta de Windows 11 cu subsistem Android 12L

Android 12L este versiunea cea mai recentă a sistemului de operare de la Google, fiind primul din ultimii ani care ia în calcul utilizarea unor ecrane de dimensiuni mai mari, precum tabletele, cât și dispozitivele pliabile, cu ecrane care își pot schimba forma. Trecerea la Android 12L pentru subsistemul Windows 11 poate însemna că aplicațiile care rulează pe Windows vor putea fi folosite automat într-un mod „tabletă”, mai bine potrivit pentru ecranele mari de pe PC-uri.

Aplicațiile care rulează în prezent pe Windows, sunt în principal în varianta de telefon, cu format vertical, care seamănă mai mult cu niște widget-uri, decât cu ferestre de aplicații așa cum suntem obișnuiți pe desktop.

Momentan, Microsoft oferă upgrade-ul la Android 12.1 doar pe canalul de testare pentru dezvoltatori, fiind vorba despre o primă versiune. Implementarea ar putea avea probleme, iar anumite aplicații de Android ar putea refuza să ruleze pe această versiune, avertizează compania pe blog-ul său. Totuși, acest lucru înseamnă că în următoarele câteva luni, Windows 11 va primi acest update în variantă finală, stabilă.

Windows 11 ar putea fi astfel primul loc în care mulți utilizatori vor lua prima dată legătura cu Android 12L, întrucât primele dispozitive cu ecran mare echipate cu noua versiune a sistemului de operare nu au apărut încă pe piață. Singurele telefoane care rulează Android 12.1 sunt modelele Pixel, care nu beneficiază de pe urma avantajelor acestei versiuni la nivel de interfață.

sursa: Windows Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult