PC-urile „cloud” Windows 365 permit acum muncă în schimburi, inclusiv de pe telefon sau televizor

10.04.2023
PC-urile

Microsoft lucrează constant la noi metode pentru a oferi servicii cât mai potrivite pentru tot felul de companii și utilizatori casnici. În urmă cu câțiva ani, a integrat posibilitatea de a lucra direct în cloud pe un computer virtual cu Windows, iar acum aceste computere devin mai flexibile, ceea ce va permite companiilor să scadă costurile prin cumpărarea unei singure licențe pentru un singur computer care poate avea mai mulți utilizatori în schimburi. Această opțiune se numește Windows 365 Frontline și va fi disponibilă în viitorul apropiat. Mai mult, oricine are un smart TV LG va putea să lucreze în Office, doar cu o tastatură și un mouse.

Windows 365 Frontline este o licență „multi-user” pentru PC-uri cloud

Windows 365 Frontline este un nou tip de licență care va permite configurarea de computere în cloud care să suporte mai mulți utilizatori. De exemplu, dacă o companie lucrează în trei schimburi, aceasta nu va mai trebui să cumpere trei licence separate pentru cei trei utilizatori care lucrează de la același birou pe un PC în cloud. Aceștia pot folosi același PC, în schimburi.

Există și o „coadă” virtuală care te atenționează că cineva lucrează deja la acel PC virtual, și te anunță atunci când se eliberează. De asemenea, pot fi configurate ore de funcționare pentru fiecare schimb și posibilitatea de oprire automată a sesiunii atunci când orele de lucru se termină. Mai mult, poți stabili actualizări doar în afara orelor de muncă, pentru a evita momentele când PC-ul are nevoie de restart sau când update-urile durează prea mult.

Aceste PC-uri sunt configurabile atât cu Windows 10, cât și cu Windows 11, în funcție de preferințele companiilor. Licențele sunt recomandate pentru call center, instituții medicale și alte job-uri de tip suport tehnic, unde se lucrează toată ziua, în schimburi.

Acces la un PC „virtual”, de pe oricare dispozitiv

Microsoft dorește să integreze PC-urile Cloud în Windows 11, putând în viitor configura un desktop virtual drept un PC Cloud. Astfel poți lucra de pe PC-ul personal fără a afecta alte aspecte ale lui. Iar oricine are un Smart TV LG din 2023 poate chiar acum să folosească Windows 365 în Cloud. Tot ce ai nevoie sunt periferice conectate la televizor prin bluetooth sau cablu. Microsoft a promis că va aduce această funcționalitate și pe modele LG din generațiile anterioare și că se așteaptă ca și alte companii să dorească astfel de funcții pe televizoarele lor.

O altă integrare interesantă este cu telefoanele Lenovo ThinkPhone, care primesc o funcționalitate Windows 365 extinsă. Acestea vor putea să își configureze PC-urile Cloud PC automat de pe telefon, pe baza contului folosit deja pe acesta. Practic, poți lucra direct de pe telefon pe un Cloud PC, doar prin conectarea lui la un monitor și tastatură, fără alți pași suplimentari. Aceste funcții vor veni și pe alte telefoane în viitor.

Pentru cei care folosesc PC-uri cu Windows, aplicația Windows 365 este acum disponibilă în Microsoft Store.

sursa: Microsoft

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult