Windows 7 va avea funcţii multi-touch

28.05.2008
Windows 7 va avea funcţii multi-touch

E oficial, mania multi-touch a afectat întreaga lume. Efectul molipsitor porneşte ca de obicei de la Apple şi de el este afectată, până la urmă şi Microsoft. În cadrul conferinţei All Things Digital, a fost făcut marele anunţ: Windows 7 va oferi suport multi-touch pentru anumite funcţii.

Demonstraţia făcută de Microsoft, care se poate vedea în filmul de mai jos, arată cum funcţiile multi-touch vor putea fi apelate în cazul fotografiilor digitale (pentru zoom, de exemplu), desenare şi alte aplicaţii precum un pian virtual şi navigarea în cadrul programelor Microsoft Live Maps şi Microsoft Virtual Earth.

Mai în glumă, mai în serios, aş fi vrut să văd cum se aplică utilizarea multi-touch în Microsoft Word sau Outlook (tot programe Microsoft). Aşa ne-am fi dat seamă cât din multi-touch înseamnă fiţă şi cât utilitate practică.

În altă ordine de idei, deşi părea clar faptul că Windows 7 va fi gata în 2010 spune acum că noul sistem de operare va fi gata la sfârşitul lui 2009. Poate ar fi o idee bună ca reprezentanţii Microsoft să folosească, Steve Ballmer messenger-ul şi să se pună de acord înainte de a face anunţuri contradictorii.

 

 

Video: Multi-Touch in Windows 7

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News