Windows 8 – gata instalat după doar 11 click-uri

22.11.2011
Windows 8 – gata instalat după doar 11 click-uri

După experienţa nu tocmai plăcută oferită utilizatorilor care au încercat să instaleze Windows Millenium sau Windows 98, Microsoft a început să acorde mult mai multă atenţie pentru simplificarea şi scurtarea procesului de instalare a sistemelor de operare ce au urmat.

Windows 8 setup

Progrese importante au fost făcute şi cu Windows Vista, iar apoi Windows 7, dar chiar şi aşa instalarea sistemelor de operare Microsoft durează destul de mult şi nu este o sarcină tocmai uşoară pentru cei lipsiţi de experienţă.

Windows 8 simplifică şi mai mult procesul de instalare, grupând toate opţiunile de configurare într-un singur calup, ce poate fi parcurs în câteva secunde şi nu mai mult de 11 click-uri de mouse.

Optimizări au fost aduse şi asupra modului în care sunt transferate fişierele în timpul procesului de instalare sau upgrade, programul de instalare fiind capabil să transfere întregi directoare de fişiere dintr-un singur pas, spre deosebire de fişiere individuale în cazul versiunilor mai vechi de Windows. Toate aceste modificări pot face ca un upgrade complet la Windows 8 să dureze şi de opt ori mai puţin decât unul la Windows 7.

Windows 8 este primul sistem de operare Microsoft care poate fi instalat de pe web, fără a mai avea nevoie de un CD/DVD de instalare, sau kit-ul de instalare copiat integral pe suport USB Flash. Pentru upgrade la Windows 8 va fi nevoie doar să lansăm programul de instalare online, urmând ca toate fişierele necesare să fie descărcate automat de pe serverele Microsoft.

În timpul procesului de upgrade, programul de instalare va verifica în mod automat colecţia de aplicaţii Windows 7 deja instalate şi ne va informa care dintre acestea pot prezenta probleme de compatibilitate sau necesită actualizarea la versiuni mai noi pentru a funcţiona corect. Din fericire şi Windows 8 dispune de optimizări menite să asigure compatibilitatea cu aplicaţiile create pentru versiuni mai ale sistemului de operare Microsoft, astfel că situaţiile în care aplicaţiile vechi nu vor mai funcţiona cu Windows 8 ar trebui să fie destul de rare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News