Windows 8.1, gata de livrare până la finalul lunii august

09.07.2013
Windows 8.1, gata de livrare până la finalul lunii august

Windows 8.1 Preview este disponibil pentru testare de numai 2 săptămâni, iar rapoartele pentru bug-uri şi inconsistenţe nu au întârziat să apară. Cu toate acestea, oficialii Microsoft nu se arată deloc impresionaţi de aceste aspecte şi promit că versiunea finală Windows 8.1 va ajunge la stadiul RTM în numai câteva săptămâni, fiind gata de livrare către producătorii hardware OEM înainte de finalul lunii august.

Windows 8.1, gata de livrare până la finalul lunii august

În discursul ţinut la conferinţa anuală Worldwide Partner Conference (WPC), Tami Reller – director Microsoft pentru divizia Windows – a anunţat că versiunea Windows 8.1 RTM va fi pusă la dispoziţia partenerilor OEM spre finalul lunii august, lăsând acestora suficient timp pentru integrarea cu dispozitivele pregătite de livrare pentru perioada sărbătorilor de iarnă. În pregătirea acestui pas, Microsoft a pus la dispoziţia publicului o ediţie oficială Windows 8.1 Preview, oferită sub forma unui pachet de upgrade gratuit pentru sistemul Windows 8, care poate fi descărcat şi instalat de către oricine este interesat să experimenteze noile facilităţi din Windows 8.1.

Cum era de aşteptat pentru un produs software încă nefinalizat, Windows 8.1 Preview conţine şi o serie de bug-uri ce au fost descoperite rapid de utilizatorii experimentaţi. Cu toate acestea, Microsoft se angajează să ofere versiunea finală Windows 8.1 la doar 9 săptămâni după ediţia Public Preview, urmând îndeaproape calendarul de lansări rapide pus în practică de CEO-ul Steve Ballmer. Potrivit acestuia, sistemul de operare Windows este trecut la un program de actualizări ce prevede lansarea a câte unui pachet de upgrade, similar celui cunoscut sub numele Windows 8.1, în fiecare an.

În discursul ţinut, Reller dezvăluit şi câteva statistici despre volumul vânzărilor obţinute cu versiunea actuală Windows 8. Potrivit acestora, Microsoft a vândut deja peste 100 milioane licenţe Windows 8, iar sistemul de operare este evaluat de peste 20 milioane utilizatori din mediul de afaceri. Cumulat, utilizatorii Windows 8 au strâns deja peste 60 miliarde ore de utilizare cu cel mai nou OS Microsoft.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult