Windows 8.1 Update 1 a atins stadiul final RTM şi va sosi la începutul lui aprilie

04.03.2014
Windows 8.1 Update 1 a atins stadiul final RTM şi va sosi la începutul lui aprilie

Schimbările de interfaţă pe care le-a adus Windows 8 nu au fost bine primite de către toţi utilizatorii, însă Microsoft a încercat să rezolve o parte din reclamaţii cu actualizarea gratuită 8.1, iar Windows 8.1 Update 1 va merge chiar mai departe. Conform The Verge, actualizarea a atins stadiul final Release to Manufacturing şi va deveni disponibilă începând cu data de 8 aprilie,

Anunţat oficial în cadrul Mobile World Congress 2014 sub numele banal de Spring Update, Windows 8.1 Update 1 va aduce o serie de schimbări care va fi pe placul utilizatorilor sistemelor desktop şi sistemelor tradiţionale de control „tastatură + mouse”.

Mai întâi de toate, Windows 8.1 Update 1 va porni direct în mediul desktop în momentul în care nu va detecta prezenţa unui ecran tactil, un mod de lucru la care Microsoft ar fi trebuit să se gândească de la bun început. Ecranul Start va oferi un buton pentru căutare şi, atunci când va detecta lipsa ecranului tactil, va afişa şi un buton Shutdown.

Microsoft a făcut însă mai multe concesii, acestea fiind gândite să împace modul de lucru tradiţional cu interfaţa nouă pe care compania doreşte să o promoveze. Astfel, Tile-urile din Start Screen oferă un meniu contextual pentru mouse, care oferă funcţiile de redimensionare sau ştergere, iar aplicaţiile Modern UI vor oferi butoane pentru închidere şi minimizare precum aplicaţiile Windows tradiţionale.

Fuziunea dintre Modern UI şi desktop merge mai departe prin posibilitatea afişării taskbar-ului în Start Screen şi posibilitatea afişării sau fixării aplicaţiilor Windows 8 native în mediul grafic tradiţional. Alte modificări cunoscute sunt posibilitatea asocierii tipurilor de fişiere cu aplicaţii Modern UI sau desktop în funcţie de prezenţa sau absenţa ecranului tactil, un mod nou de management al spaţiului de stocare şi redenumirea SkyDrive în OneDrive.

Windows 8.1 Update 1 va oferi integratorilor OEM şi opţiuni mai bune de particularizare, ceea ce va permite lansarea unor sisteme cu 1 GB RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. Acest detaliu va fi suplimentat şi de recent anunţatele reduceri ale costurilor de licenţiere, ceea ce va permite lansarea unor sisteme mai ieftine.

Windows 8.1 Update 1 va fi lansat pe data de 8 aprilie, însă precedentul ne spune că-l vom vedea mai repede în cazul în care nu ne temem de surse „neoficiale”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News