Windows 8.1 va fi disponibil la jumătatea lunii octombrie

15.08.2013
Windows 8.1 va fi disponibil la jumătatea lunii octombrie

Schimbările de interfaţă pe care le-a adus Windows 8 nu au fost primite prea bine de consumatori, noul sistem de operare reuşind să atingă la începutul acestei luni o cotă de piaţă de numai 5,4 procente. Windows 8.1, care este disponibil în forma Public Preview, va repara o parte din probleme de ergonomie reclamate de utilizatori, însă până la lansarea sa va trebui să mai avem puţină răbdare.

Noua versiune 8.1 va readuce regretatul buton Start, acesta fiind însă doar o cale de acces rapidă către Start Screen, iar interfaţa Modern UI va aduce un mod mai rapid de accesare a listei integrale a aplicaţiilor instalate, sortarea preferenţială a aplicaţiilor desktop în cadrul acestuia, noi dimensiuni pentru Live Tiles şi multe altele, pe care le-am prezentat deja.

Compania a anunţat ieri că va trebui să mai aşteptăm două luni până la lansarea produsului final. Windows 8.1 va fi disponibil sub forma unei actualizări gratuite în Windows Store începând cu data de 18 octombrie, pachetul retail urmând să fie disponibil în magazine în acelaşi timp.

Cei care doresc să încerce în acest moment versiunea Preview o pot face fie prin intermediul Windows Store, după ce o vor activa manual vizitând pagina produsului cu Internet Explorer, fie descărcând direct imaginea ISO.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News