Windows 9 Technology Preview va sosi în lunile septembrie sau octombrie, afirmă zvonurile

Windows 9 Technology Preview va sosi în lunile septembrie sau octombrie, afirmă zvonurile

Indiferent cât de mult ar insista producătorul şi indiferent cât de atrăgătoare ar fi schimbările de profunzime din Windows 8.1, numărul utilizatorilor care nu agreează colajul dintre mediul grafic tradiţional şi Modern UI rămâne suficient de mare pentru ca Microsoft să admită că trebuie să facă o serie de concesii. Cei care sunt nemulţumiţi de Windows 8.1, dar care aşteaptă cu interes Windows 9, pot fi fericiţi deoarece se pare că versiunea publică Technology Preview a viitorului sistem de operare va sosi în curând.

Mary Jo Foley de la ZDNet, una dintre sursele tradiţionale de noutăţi din interiorul companiei Microsoft, afirmă că viitorul Windows 9 va primi o versiune publică Technology Preview la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. La fel ca în cazul Windows 8, care s-a bucurat şi el de o versiune de test, utilizatorii vor putea instala gratuit sistemul de operare şi vor primi actualizări regulate pe măsură ce Windows 9 se va apropia de stadiul final.

În acest moment, Microsoft nu a oferit o dată sigură pentru lansarea următoarei versiuni a sistemului său de operare, însă zvonurile afirmă că ar trebui să ne aşteptăm la o lansare în prima jumătate a anului viitor. Windows 9 va aduce, dacă toate zvonurile şi promisiunile se vor materializa, o legătură mai strânsă între sistemul de operare desktop x86, versiunea sa RT pentru ARM şi platforma pentru telefoane mobile Windows Phone.

Utilizatorii desktop care nu agreează mediul grafic Modern UI vor primi înapoi meniul Start, vor putea folosi aplicaţiile Modern UI în ferestre, vor scăpa de Charms sau alte imixtiuni de aceeaşi natură cu tradiţionala interfaţă desktop, şi vor beneficia de desktop-uri virtuale şi asistentul digital Cortana.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News