Windows 9 va oferi interfeţe diferite pentru PC-uri şi tablete

26.08.2014
Windows 9 va oferi interfeţe diferite pentru PC-uri şi tablete

Suntem la puţin peste o luna distanţă de data zvonită pentru dezvăluirea lui Windows 9 (Threshold), iar noi informaţii neoficiale oferă câteva detalii noi despre modul în care următorul sistem de operare Microsoft va funcţiona pe dispozitivele compatibile. În contrast cu Windows 8, de aceată dată diferenţele de utilizare între PC şi tablete vor fi mult mai evidente, graţie unor decizii mult aşteptate.

Concept de desktop pentru Windows 9

Site-ul Winbeta, dedicat ştirilor despre Windows şi produse Microsoft, susţine că noul sistem de operare va oferi funcţionalitate diferită pe PC-uri desktop faţă de tablete. Pe PC va fi disponibilă doar interfaţa desktop, în timp ce pe tabletă vor fi puse la la dispoziţie doar meniul de Start cu Live Tiles şi aplicaţii din Windows Store. Aceste aplicaţii vor putea rula şi în modul desktop pe PC-uri, însă nu pe tot ecranul, ci doar în fereastră.

Odată cu această modificare de strategie, pictogramele Live Tiles vor deveni interactive, utilizatorii putând folosi anumite elemente ale aplicaţiei chiar fără a porni aplicaţia. La toate acestea va fi adăugat şi un centru de notificări, meniu adăugat de curând şi pe Windows Phone 8.1.

Cei care se pregătesc pentru instalarea variantei de test care se zvoneşte că va apărea pe 30 septembrie se vor bucura de asemenea să afle că Microsoft doreşte să simplifice instalarea de build-uri noi. Atunci când apare un nou build de test, actualizarea va putea fi făcută direct din sistemul de operare cu un singur click, fără a necesita reinstalarea sistemului de operare. Astfel, un eşantion mai mare de utilizatori va putea testa cea mai recentă variantă de Windows 9 fără alte bătăi de cap.

Nu toate aceste funcţii vor fi însă integrate în Windows 9 Technical Preview, însă toate sunt plănuite pentru lansare în varianta sa finală. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult