Windows Phone Marketplace: 9 milioane de cumpărături zilnic, în creştere cu 30% în doar trei luni

16.09.2013
Windows Phone Marketplace: 9 milioane de cumpărături zilnic, în creştere cu 30% în doar trei luni

Una dintre cele mai des subliniate deficienţe ale platformei Windows Phone este cantitatea mai mică de aplicaţii decât cea oferită de App Store sau Google Play. Conform datelor publicate de Microsoft, activitatea în Windows Phone Marketplace este însă în continuă creştere, iar compania încearcă noi metode de stimulare a dezvoltatorilor software.

Conform unui anunţ publicat pe Windows Phone Developer Blog, tranzacţiile zilnice în Windows Phone Marketplace au depăşit cifra de 9 milioane pe zi, ceea ce reprezintă un salt de 30 de procente faţă de activitatea de acum trei luni. Acest salt de popularitate este determinat de creşterea interesului pentru platforma Windows Phone: conform Kantar World Panel. Windows Phone a ajuns la o cotă din vânzări de 10 procente în pieţe importante precum Germania, Franţa, Marea Britanie sau Mexic, iar in zonele precum Orientul Mijlociu sau Rusia, creşterea este şi mai mare.

Salturile pe pieţele emergente precum ultimele două sunt extrem de importante pentru Microsoft şi noua sa achiziţie Nokia, deoarece arată că strategia lansării de modele ieftine şi bune precum Lumia 520 sau 620 dă roade.

Pentru a stimula interesul dezvoltatorilor, compania a anunţat şi modificările politicilor de plată a dezvoltatorilor pentru tranzacţiile făcute cu plata la operator. Un mijloc popular de plată în zonele în care cărţile de credit sunt mai rare, aceste achiziţii intermediate de operator şi Microsoft aveau întârzieri de până la 120 de zile, care au fost reduse acum la 30 prin plata lor directă de către Microsoft.

Totodată, compania a anunţat că va extinde numărul ţărilor în care funcţionează acest mod de plată. Conform statisticilor interne, în ţările în care acesta este deja activ, veniturile dezvoltatorilor software s-a triplat, iar dacă este vorba şi o zonă cu putere de cumpărare mai redusă, acestea s-au mărit de şase ori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News