Windows Store din Windows 10 va permite instalarea şi actualizarea aplicaţiilor desktop tradiţionale

30.04.2015
Windows Store din Windows 10 va permite instalarea şi actualizarea aplicaţiilor desktop tradiţionale

Microsoft a mai amintit ocazional de îmbunătăţirile pe care le va oferi viitorul magazin pentru aplicaţii din Windows 10, însă compania se pare că şi-a rezervat surprizele pentru actuala ediţie a evenimentului BUILD. Pe lângă îmbunătăţirile de care vor beneficia dezvoltatorii software şi administratorii de reţea, Windows 10 va aduce şi o serie de noutăţi interesante de care vor beneficia utilizatorii obişnuiţi.

Cea mai atractivă noutate pentru utilizatorii obişnuiţi este, fără îndoială, posibilitatea livrării aplicaţiilor tradiţionale desktop prin intermediul magazinului Windows Store. În prezent, magazinul digital din Windows 8.1 permite publicarea aplicaţiilor desktop, însă acestea sunt de fapt simple redirecţionări către site-ul producătorului. Începând cu Windows 10 însă, producătorii îşi vor putea împacheta aplicaţiile tradiţionale şi le vor putea oferi prin intermediul Windows Store, simplificând astfel viaţa utilizatorilor şi aducând un plus de integrare între cele două moduri de lucru: Modern şi desktop.

O opţiune de care utilizatorii Linux s-au bucurat dintotdeauna iar utilizatorii OS X au beneficiat începând din 2010, această centralizare a poposit în final şi în lumea Windows. La fel ca în cazul actualelor aplicaţii moderne Windows 8/10, utilizatorii vor putea descoperi, cumpăra, instala, actualiza şi dezinstala programele Win32 sau .Net obişnuite direct din Windows Store, eliminând astfel vizitele pe site-urile producătorilor sau pe cele de download şi verificările individuale pentru actualizări ale fiecărei aplicaţii în parte.

Acest mod de livrare a aplicaţiilor desktop tradiţionale va necesita reîmpachetarea lor prin intermediul unui mediu de dezvoltare special. Produsele software desktop care vor oferite prin intermediul Windows Store vor funcţiona într-un mediu virtualizat care promite că va facilita dezinstalarea fără a lăsa fişiere şi setări orfane, aşa cum este acum cazul aplicaţiilor moderne Windows 8/10.

Noul Windows Store va oferi metode noi de plată, Microsoft anunţând că are deja parteneriate cu peste 90 de operatori de telefonie mobilă care vor permite achiziţia aplicaţiilor şi facturarea lor pe abonament sau pe contul prepay în cazul în care utilizatorii nu au sau nu vor să folosească cărţi de credit.

Dezvoltatorii de aplicaţii vor putea oferi acum şi abonamente prin intermediul sistemului de cumpărători In-App. Aceştia vor dispune acum şi de metode de promovare video şi un sistem nou de afiliere. Administratorii de reţea vor avea la dispoziţie unelte care vor permite evidenţierea aplicaţiilor recomandate în Windows Store, crearea unor canale de distribuţie locale prin intermediul acestuia şi instalarea de la distanţă a produselor software folosite de către companie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News