Xiaomi anunță primele dispozitive ce vor trece pe interfața HyperOS

19.12.2023
Xiaomi anunță primele dispozitive ce vor trece pe interfața HyperOS

Xiaomi, un nume cunoscut în industria smartphone-urilor, a venit cu noi informații despre dispozitivele ce vor primi noul sistem de operare HyperOS. Acest nou sistem de operare, conceput să înlocuiască vechiul MIUI, promite să ofere o experiență îmbunătățită și mai unitară pentru utilizatorii de dispozitive Xiaomi.

Prezentat pentru prima dată în octombrie, odată cu lansarea seriei Xiaomi 14 în China, HyperOS este acum în curs de extindere către o gamă mai largă de dispozitive. Acesta va fi disponibil începând cu primul trimestru al anului 2024 pentru următoarele dispozitive: Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13T, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi Pad 6 și Poco F5.

Potrivit unui raport GSM Arena, utilizatorii eligibili vor primi actualizarea HyperOS prin intermediul unei actualizări Over-The-Air (OTA), procesul urmând să se desfășoare în etape, pentru a asigura o tranziție fluidă și eficientă pentru toți utilizatorii.

Ce oferă noul sistem de operare HyperOS

Cu un design contemporan și funcții inovatoare, HyperOS se concentrează pe crearea unei experiențe „centrate pe om”, promițând o interfață intuitivă și funcțională pe toate produsele Xiaomi. Printre caracteristicile de top ale HyperOS se numără facilitarea tranzițiilor între dispozitive, accesul la date și aplicații de la distanță, precum și utilizarea inteligenței artificiale pentru generarea de discursuri sau căutarea de imagini.

În ceea ce privește performanța, HyperOS oferă îmbunătățiri semnificative față de MIUI, cu timpi mai rapizi, animații mai fluide și o reținere optimizată a aplicațiilor în fundal. Conectivitatea este, de asemenea, un aspect central al noului sistem de operare, cu promisiunea unificării dispozitivelor Xiaomi pentru a le permite utilizatorilor să continue sarcinile pe diferite platforme, să primească apeluri pe dispozitive alternative sau să partajeze datele mobile și multe altele.

Securitatea și confidențialitatea sunt, de asemenea, prioritare în HyperOS, cu componente open-source, criptare avansată și gestionare granulară a permisiunilor. Interfața utilizatorului a fost actualizată, introducând un ecran de blocare inspirat de iOS, widget-uri personalizabile, un sistem de notificări asemănător cu Dynamic Island și un meniu Quick Settings îmbunătățit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult