Xiaomi crează o ”echipă de pionieri” pentru perfecționarea interfeței MIUI

17.06.2021
Xiaomi crează o ”echipă de pionieri” pentru perfecționarea interfeței MIUI

Deși a ajuns la un nivel destul de apropiat competiției, interfața MIUI continuă să rămână un motiv pentru evitarea produselor Xiaomi, mai ales de către consumatorii occidentali.

Recunoscând situația în care se află, Xiaomi anunță o ”Echipă de pionieri” bazată în China, desemnată să colecteze informații și impresiile utilizatorilor despre interfața livrată pe dispozitive, ajutând mai departe echipele de dezvoltatori să înțeleagă mai bine ”problemele” cu care se confruntă posesorii de telefoane Xiaomi. Pe scurt, compania promite o colaborare mai strânsă cu comunitatea MIUI.

Deși echipa sus menționată este alcătuită în China, membrii acesteia vor lucra inclusiv la perfecționarea versiunii „globale” de MIUI, disponibilă inclusiv pe telefoanele livrate cumpărătorilor europeni. Asta ar putea însemna că Xiaomi este ceva mai deschis la ideea adaptării MIUI și pentru nevoie consumatorilor non-asiatici, chiar dacă asta presupune modificări de mai mare amploare la nivelul interfeței și chiar a pachetului de aplicații preinstalate.

Xiaomi MIUI

Deocamdată, detaliile precise din spatele planului ales nu sunt făcute publice, însă putem aștepta ca interfața MIUI să treacă în perioada următoare prin schimbări importante. Rămâne de văzut cât de inspirate și folositoare sunt acestea, de fapt.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult