YouTube Connect ar putea fi răspunsul Google la Periscope şi Facebook Live

YouTube Connect ar putea fi răspunsul Google la Periscope şi Facebook Live

Când vine vorba de video online, YouTube este primul nume la care ne gândim, cu toate acestea, când vine vorba despre transmisii live pe internet, sunt câteva nume care au mai multă greutate. Google doreşte ca YouTube să ofere concurenţă şi în acest spaţiu, şi se pare că lucrează deja la o aplicaţie pentru transmisii live de pe smartphone, care să concureze cu Periscope de la Twitter şi Livestream-urile de pe Facebook.

Conform VentureBeat, noua aplicaţie se va numi YouTube Connect şi va funcţiona într-un mod similar cu Periscope. Pornirea unei transmisii live va fi simplă şi rapidă, fără funcţii prea complicate,  asemeni altor funcţii de pe YouTube precum upload-urile, iar fiecare transmisie va avea o fereastră de chat şi posibilitatea de a eticheta alţi utilizatori. Connect va veni şi cu un flux de ştiri propriu, probabil separat de lista de noutăţi de la canalele la care utilizatorul este abonat, cât şi posibilitatea de a stoca întreaga transmisie pe YouTube la final.

Deşi nu pare să ofere prea multe în plus faţă de concurenţă la capitolul livestreaming, Google probabil că mizează pe faptul că integrarea cu YouTube va atrage destui utilizatori care folosesc deja serviciile sale video. Posibilitatea de a păstra transmisiile arhivate alături de alte materiale într-un singur loc sună tentant pentru creatorii de conţinut, iar faptul că transmisiile vor putea fi accesate atât pe YouTube în browser, cât şi în aplicaţia de mobil, ar putea fi un avantaj imens pentru cei care nu doresc să jongleze între multe aplicaţii.

Citeşte şi: Facebook testează o unealtă care descoperă impostorii de pe reţeaua de socializare

Momentan informaţiile nu sunt confirmate în mod oficial, însă aplicaţia este aşteptată înainte de conferinţa Google I/O din luna ma. Probabil că aceasta va fi lansată într-o versiune beta, dedicată celebrităţilor de pe YouTube, pentru a-i oferi mai multă expunere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult