YouTube Music primește un nou design de interfață inspirat de predecesorul Google Play Music

16.06.2023
YouTube Music primește un nou design de interfață inspirat de predecesorul Google Play Music

Apărut ca un înlocuitor Google Play Music pe care nimeni nu l-a cerut cu adevărat, YouTube Music a rămas să reinventeze roata, readucând multe dintre funcțiile apreciate de utilizatorii Play Music.

Ce-i drept, actuala versiune a serviciului YouTube Music este mult evoluată comparat versiunii de început, trecând prin multiple revizii care au adăugat funcții complet noi, sau doar reinterpretate. Un exemplu din a doua categorie pare să fie și ultima adiție, luând forma unei bare laterale cu acces rapid la opțiunile de navigare și listele de redare.

Noul design de interfață reorganizează interfața aplicației, mutând secțiunile Home, Explore și Library într-o nouă bară laterală. În locul panoului cu instrumente afișat la partea de sus, avem acum o bare de căutare și mai extinsă, cu opțiuni precum Search songs, albums, artists și podcasts.

Bara laterală poate fi activată din colțul stânga-sus al ecranului, folosind butonul marcat cu trei linii orizontale de lângă sigla YouTube. Bara laterală rămâne vizibilă chiar și atunci când deschizi secțiunea Now Playing. În funcție de cât de mult te-ai obișnuit cu vechia interfață YouTube Music, noul sidebar ar putea face utilizarea mult mai ușoară și eficientă, sau din potrivă, aglomera inutil interfața aplicației.

Cert este că noul sidebar nu va apărea deloc pe dispozitive smartphone care nu întrunesc anumite cerințe minime, privind lățimea/rezoluția ecranului pe orizontală, existând riscul ca aceasta să acopere prea mult din interfața aplicației.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult