YouTube permite de acum activarea sunetului pentru clipurile din Feed redate în modul preview

07.12.2021
YouTube permite de acum activarea sunetului pentru clipurile din Feed redate în modul preview

YouTube oferă de ceva timp funcția preview, redarea clipurilor din Feed-ul de conținut începând chiar dacă nu ai selectat clipul respectiv. Astfel, te poți decide mai ușor dacă să continui vizionarea sau să derulezi la clipul următor.

Așa cum a fost gândită inițial, redarea YouTube începută în modul preview continuă după accesarea clipului respectiv exact din poziția unde ai rămas. Numai că Google s-a bazat pe substituirea sunetului cu afișarea de subtitrări generate automat, această abordare având scopul de a oferi utilizatorilor o experiență mai puțin intrusivă la derularea feed-ului YouTube, sunetul clipului intrat în câmpul vizual rămânând oprit atât timp cât nu este accesat în mod direct. Aparent, aceasta abordare a creat mai multe probleme decât a rezolvat. Pe de o parte, acuratețea subtitrărilor afișate lasă uneori de dorit, însă cea mai mare nemulțumire a fost absența unei setări care să permită redarea cu sunet de la bun început, frustrând o parte dintre utilizatori care erau nevoiți să deruleze manual la poziția de start.

De acum, clipurile redate automat în modul preview vor avea adăugat și un buton Unmute, acesta apărând în colțul dreapta-sus a miniaturii video. În plus, a fost adăugată și opțiunea pentru afișarea/ascunderea subtitrărilor automate.

Mai mult decât atât, acum poți sări la orice poziție a clipului video fără a părăsi modul preview, folosind bara de navigație afișată la partea de jos. Iar dacă dorești să continui vizionarea accesând direct pagina clipului, redarea continuă exact de la poziția selectată anterior.

Pentru a beneficia de noua funcționalitate ar putea fi necesar să actualizezi aplicația YouTube la cea mai nouă versiune disponibilă pe Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult