YouTube trece de la versiunea 6.0.3 direct la 10.02.3, aducând funcţii noi şi nu prea

19.01.2015
YouTube trece de la versiunea 6.0.3 direct la 10.02.3, aducând funcţii noi şi nu prea

Apărând ca o actualizată majoră, versiunea 10.02.3 a aplicaţiei YouTube pentru Android vine cu  optimizări la nivelul interfeţei, câteva funcţii noi şi promisiunea unor performanţe îmbunătăţite la folosirea cu dispozitive de generaţie mai veche.

YouTube 6 vs YouTube 10 - simbolul pentru microfon apare şi în caseta pentru căutare

Departe de a justifica saltul făcut în privinţa numărului de versiune, YouTube 10 readuce funcţia pentru căutare vocală în meniul Search, atingerea simbolului pentru microfon permiţând utilizatorilor să iniţieze căutări prin simpla rostire a unei fraze sau cuvinte cheie. Probabil, schimbarea a fost determinată de lipsa accesului la această funcţie pe unele din tastaturile opţionale pentru Android, căutările vocale putând fi iniţiate şi până acum folosind simbolul pentru microfon prezent pe tastatura oficială de Android.

YouTube 6 vs YouTube 10 - meniul Share

Cea mai importantă schimbare pare să fie noua versiune a meniului Share, în care aplicaţiile relevante sunt dispuse pe mai multe coloane pentru folosirea eficientă a ecranului. Opţiunea „copy URL” a fost fixată în colţul stânga-sus a ecranului, permiţând utilizatorilor să preia adresa URL pentru folosirea cu alte aplicaţii.

La capitolul cosmetizări, butonul pentru funcţia Replay ce apare la finalul fiecărui clip are săgeata orientată în sens invers, rolul său nefiind altfel modificat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult