3 tehnici de învățare rapidă și eficientă

12.02.2021
3 tehnici de învățare rapidă și eficientă

Succesul în viață și carieră depinde foarte mult de ceea ce învățăm și de nivelul de cunoștințe pe care l-am acumulat. Cu cât stăpânim mai repede și mai bine o materie sau un domeniu, cu atât ne cresc șansele de a trece de un examen important sau de a obține un job mai bun. Pentru că trăim în secolul vitezei, în care totul în jurul nostru se mișcă repede, este foarte important să ne mișcăm și noi foarte repede și să acumulăm într-un timp foarte scurt cunoștințele necesare.

Dacă te afli în perioada de dinaintea unui examen sau a unui interviu pentru obținerea unui job, este esențial să te organizezi și să înveți cât mai repede materia sau o eventuală bibliografie. În cele ce urmează, noi îți expunem 3 tehnici de învățare rapidă și eficientă.

Cursurile individuale

Cursurile individuale – în plus față de ce faci la școală sau de studiul de acasă – sunt cea mai bună metodă prin care poți să acumulezi rapid cunoștințe, mai ales dacă ești în situația de a învăța o limbă străină. Cursurile sunt adaptate în funcție de noțiunile pe care vrei sau trebuie să le asimilezi, pe când la școală se urmărește o programă și este posibil să repeți noțiuni pe care le stăpânești deja. Dacă vrei să înveți ceva în particular, câteva cursuri făcute cu un profesor cu siguranță te vor pune pe direcție și vei putea să structurezi bine informațiile. Dacă vrei să înveți o limbă străină, să spunem engleza, care este utilizată la scară largă în școli și companii, cursurile sunt cea mai rapidă și mai bună metodă de învățare. Însă, există și moduri eficiente pentru studiul de acasă pe care le găsești pe Follow Me.

Învață și pe altcineva

Specialiștii în domeniu vin cu o serie de ponturi care te pot ajuta să înveți mai repede ce te interesează. Îți recomandă să te alimentezi corespunzător, să bei apă, să asculți muzică și să dormi cât trebuie, în locul sesiunilor lungi și obositoare de „tocit”. Mai spun că informațiile vor fi absorbite mult mai repede dacă în timp ce înveți te gândești cum ai putea să „predai” noile informații unui „elev”, care poate fi un membru al familiei sau un prieten. Ideea de a învăța pe altcineva te motivează și mai mult să memorezi, să înțelegi și să structurezi informațiile. După lecția ta, fă o pauză, apoi predă-o mai departe pe cât posibil în aceeași zi și asigură-te că „elevul” tău înțelege ce-i explici. Este de fapt un foarte bun exercițiu de recapitulare ce te va ajuta pe tine să asimilezi bine noile informații.

Ia notiţe de mână întotdeauna

Fie că ești la școală, acasă sau la cursurile pe care le faci în particular, ia-ți notițe după modelul clasic – pe caiet, cu creionul – și renunță la laptop, chiar dacă este mai rapid și implică un efort mult mai mic din partea ta. Specialiștii spun că atunci când îți iei notițe implicarea mentală este mult mai mare, pe când notatul într-un document virtual necesită un nivel de atenție mai redus, astfel că reții mai puțin din ceea ce ai învățat. Recitește notițele după lecție și completează-le acolo unde este necesar. Este un exercițiu foarte bun, care te va ajuta să reții cea mai mare parte a lecției.

Foto: Pexels

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult