A fost descoperit primul caz de transmisie a coronavirusului de la un cadavru la o persoană vie

14.04.2020
A fost descoperit primul caz de transmisie a coronavirusului de la un cadavru la o persoană vie

În Thailanda a fost consemnat primul caz cunoscut de transmisie a coronavirusului de la un cadavru uman la o persoană vie, transmite BuzzFeed News. Incidentul arată faptul că persoanele care lucrează în institutele de medicină legală, la morgă, în crematorii, biserici sau capele trebuie să fie atente cum interacționează cu victimele COVID-19 și să nu neglijeze măsurile de igienă.

Persoana infectată pe această cale în statul asiatic a murit la rândul ei. „Acesta este primul caz de infecție COVID-19 și moarte în rândurile personalului din medicina legală”, potrivit unui studiu publicat în Journal of Forensic and Legal Medicine.

În Thailanda au fost descoperite doar 2.579 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, deși acesta este unul dintre primele state în care epidemia pornită din China a ajuns.

Se cunoaște foarte puțin despre cât de mult poate rezista noul coronavirus în cadavre. Despre Ebola, de exemplu, se știe că se poate transmite ușor de la corpurile neînsuflețite. Periculoase în acest scenariu mai sunt, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, hepatita, tuberculoza sau holera.

Pe 25 martie, autoritățile din Thailanda anunțau că persoanele decedate din cauza COVID-19 nu sunt contagioase, după ce mai multe temple au refuzat să ofere servicii funerare.

„Oricine intră în contact cu un corp infectat cu COVID-19, viu sau mort, trebuie să folosească echipament de protecție personal pentru a preveni expunerea”, a declarat Summer Johnson McGee, expert în politici de sănătate din cadrul University of New Haven. El a adăugat că legiștii se pot îmbolnăvi atunci când fac autopsii și alte analize.

Aproape 2 milioane de oameni s-au îmbolnăvit, oficial, de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus descoperit în Wuhan, China. Dintre aceștia, peste 120.000 au murit, iar 460.000 de persoane s-au vindecat, potrivit datelor furnizate de John Hopkins University. În România au murit 346 de persoane.

Foto: Flickr/Carlos Ebert

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult