Aşa arată racheta cu care Elon Musk vrea să ducă oameni pe Marte

31.12.2017
Aşa arată racheta cu care Elon Musk vrea să ducă oameni pe Marte
Elon Musk a prezentat recent o imagine cu super-racheta Falcon Heavy cu care doreşte să transporte, în 2018, oameni pe Marte, transmite Descoperă.
 
În prezent, nava se află în etapa de aasamblare în hangarul Space X din Florida. Uriaşa rachetă va efectua primele teste de zbor luna viitoare.
 
Anterior, cea mai puternică rachetă deţinută de SUA a fost considerată Saturn V, fiind capabilă să transporte de două ori mai multă grutate decât Delta IV Heavy construită de  United Launch Alliance în 2004. Spre deosebire de rachetele mici Falcon 9, utilizate de obicei pentru transportarea proviziilor pe Staţia Spaţială Internaţională, Falcon Heavy este proiectată pentru transportul oamenilor în spaţiu.
 
 
Aceştia vor călători în interiorul unei capsule Dragon, membrii Space X dorind să trimită cel puţin doi oameni pe Lună până în 2018. Pentru anul 2020, Space X doreşte să transporte oameni pe Marte.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult