Câinele robot SpotMini a învăţat să deschidă uşi

15.02.2018
Câinele robot SpotMini a învăţat să deschidă uşi

Boston Dynamics, o companie ce produce roboţi, a publicat recent un videoclip ce prezintă un câine robotic SpotMini ce a fost îmbunătăţit cu abilitatea de a deschide uşi, transmite Descoperă.

 

În cadrul celor 45 de secunde ale videoclipului intitulat „Hei prietene, mă poţi ajuta?”, un SpotMini merge în faţa unei uşi când realizează că nu o poate deschide. Conform Mail Online, la scurt timp un alt SpotMini vine şi îl salvează. Robotul îşi extinde braţul robotic pe care îl foloseşte pentru a prinde mânerul uşii.

 

Apoi SpotMini poate fi văzut în timp ce ţine uşa deschisă până când prietenul său trece în cealaltă încăpere. Imaginile l-au făcut pe un utilizator să comenteze pe Youtube: „Uşile nu îi mai pot opri, suntem în pericol”.

 

Foto: YouTube/BostonDynamics

 

Se pare că Boston Dynamics a adăugat şi alte aptitudini robotului care „poate fi amplasat într-o companie sau o locuinţă”, după cum afirmă producătorii. Cântăreşte între 25 şi 30 de kilograme şi poate apuca mânerul datorită braţului mecanisc şi a senzorului de percepţie. SpotMini este electric şi poate fi activ timp de 30 de minute după o singură reîncărcare.

 

Printre alte creaţii ale companiei se numără roboţii WildCat şi Cheetah, ce pot atinge viteze record de 47 de km/h.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video