Coronavirusul a fost descoperit în sperma bărbaților

13.05.2020
Coronavirusul a fost descoperit în sperma bărbaților

Coronavirusul care provoacă boala COVID-19 a fost descoperit în sperma bărbaților, iar în acest mediu virusul continuă să existe chiar și după ce pacienții încep să se refacă.

Descoperirea îi îngrijorează pe cercetători, deoarece există posibilitatea ca noul coronavirus să se transmită și pe cale sexuală.

O echipă de la Spitalul Municipal din Shangqiu a testat 38 de pacienți bărbați bolnavi de COVID-19, în ianuarie și februarie. La 16% dintre ei a fost descoperit virusul în spermă, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical JAMA Network.

Virusul nu se poate replica în acest mediu, dar persistă în el deoarece sistemul imunitar nu acționează la capacitate maximă în sperma bărbaților, potrivit echipei de cercetători.

Descoperirea nu este surprinzătoare. Multe virusuri pot trăi în tractul reproductiv al bărbaților. Ebola și Zika au fost descoperite în spermă, de asemenea, de multe ori la câteva luni după ce pacienții s-au vindecat.

Totuși, faptul că virusul este prezent în spermă nu înseamnă automat că poate fi transmis pe cale sexuală.

În februarie, un medic a descoperit urme de coronavirus în fecalele şi urina persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Până acum, au fost descoperite la nivel mondial aproape 4,27 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19, iar peste 290.000 de oameni au murit din cauza bolii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult