Imagini surprinse de camere montate în Groenlanda arată cât de profunde sunt schimbările climatice care au loc

Imagini surprinse de camere montate în Groenlanda arată cât de profunde sunt schimbările climatice care au loc

Fotograful profesionist James Balog, specializat în viaţa sălbatică, a montat mai multe camere video în Groenlanda pentru un documentar. Înregistrările surprinse de acestea în trei ani arată cât de profunde sunt schimbările climatice prin care trece planeta în acest moment.

 

Balog a declarat că înainte de acest proiect nu s-a gândit foarte mult la schimbările climatice. „Nu am crezut că oamenii sunt capabili să schimbe principiile de bază ale fizicii şi chimiei acestei planete uriaşe. Nu părea posibil”, a declarat el.

 

Fotograful şi echipa lui au fost martori la un incident şocant. O bucată de gheaţă de dimensiunile unei mari părţi din cartierul Manhattan din New York s-a spart în faţa lor.

 

 

Imaginile spectaculoase surprinse de Balog şi echipa lui pot fi văzute în documentarul „Chasing Ice”. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult