Implanturile din silicon i-au salvat viața unei femei care a fost împușcată – FOTO

19.04.2020
Implanturile din silicon i-au salvat viața unei femei care a fost împușcată - FOTO

Implanturile din silicon din sânii unei femei i-au salvat viața după ce a fost împușcată. Materialul a oprit glonțul, care altfel ar fi ajuns în inimă.

Cazul a fost detaliat de medici din Canada în publicația medicală Plastic Surgery Case Studies.

Tânăra de 30 de ani mergea pe o stradă din Toronto în 2018 când a simțit, brusc, o durere urmată de arsură în sânul stâng. A văzut că îi curgea sânge și a mers la o unitate de primire a urgențelor. Acolo, medicii au constatat că femeia fusese împușcată.

Implantul de silicon din partea stângă, prin care a trecut glonțul, a deviat proiectilul spre al doilea implant, iar apoi s-a oprit într-o coastă. Ambele implanturi au fost înlăturate de medici, împreună cu glonțul. După aceea, femeia a fost tratată cu antibiotice și s-a vindecat complet, potrivit medicului Giancarlo McEvenue.

Suprinzător, acesta nu este singurul incident de acest fel. McEvenue și echipa lui au mai descoperit două cazuri în care implanturile mamare le-au salvat viața unor femei care au fost împușcate.

Pentru a evita o infecție, medicii i-au recomandat victimei din Canada să nu își pună noi silicoane timp de șase luni.

La fel ca implanturile, telefoanele salvează uneori viețile oamenilor. În 2014, un smartphone Nokia Lumia 520 a oprit un glonț care a fost tras către un polițist din Brazilia care încerca să oprească un jaf aflat în desfășurare.

Totodată, în 2017, un iPhone i-a salvat viaţa unei participante la concertul din Las Vegas unde sute de oameni au fost împuşcaţi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News