LG prezintă robotul anti-COVID. Folosește lampă cu UV pentru igienizarea suprafețelor

16.12.2020
LG prezintă robotul anti-COVID. Folosește lampă cu UV pentru igienizarea suprafețelor

Pandemia de COVID-19 a dus la schimbări majore în felul în care lucrăm, dar a dus și la noi inovații. De exemplu, în trecut nu erau necesare atât de multe dispozitive cu lumină UV pentru sterilizarea obiectelor din jur și spațiilor comune. Acestea erau folosite în special în domeniul medical, dar acum sunt necesare oriunde se pot aduna mai multe persoane într-un singur loc. Din acest motiv, LG lansează un robot autonom, care poate să ucidă bacteriile și virusurile.

LG pregătește un robot cu lampă UV pentru igienizarea suprafețelor

Compania a dezvăluit un robot pe care îl va prezenta pe larg la CES 2021, târg de tehnologie care va avea loc exclusiv online. Acesta este echipat cu lumină ultravioletă și se poate plimba singur prin încăperi pentru a curăța eficient toate suprafețele. Acesta are sistem de detecție pentru oameni, pentru a nu fi expuși la lumină UV accidental și poate acoperi suprafețe mari într-un timp mai scurt decât dacă ar fi dependent de un operator uman.

Robotul încă nici măcar nu are un nume oficial și va fi oferit spre vânzare exclusiv companiilor, deci nu va putea oricine să comande un astfel de robot pentru a-l folosi acasă. De altfel, probabil că o astfel de soluție de igienizare va fi foarte scumpă și va ajunge cel mai probabil în birourile corporațiilor și în instituții publice.

Săli de clasă, săli de conferințe și alte astfel de spații în care se poate desfășura activitatea în timp ce este menținută distanțarea socială ar putea fi cazurile de utilizare perfecte pentru un astfel de robot. Se pare că acesta va fi încă un produs din gama CLOi de la LG, care folosește inteligența artificială pentru a oferi acces la funcții smart pe roboți autonomi sau semi-autonomi. Anterior, modelele CLOi ofereau acces la funcții smart asemeni unui asistent virtual, însă modelul cu lampă UV pare să fie ceva mai practic, neputând fi înlocuit de un simplu smartphone cu Google Assistant.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult