Marina Britanică folosește jetpack-uri în exerciții militare anti-piraterie. VIDEO

05.05.2021
Marina Britanică folosește jetpack-uri în exerciții militare anti-piraterie. VIDEO

În urmă cu doar câțiva ani, costumele de tip jetpack sau „Iron Man” erau doar în fază de concept, însă deja Marina Regală din Marea Britanie face exerciții cu soldați antrenați pentru a folosi astfel de echipament militar. O demonstrație a tehnologiei a fost filmată de curând, folosind costume produse de către Gravity Industries, compania lui Richard Browning, la rândul său fost soldat în Marina Regală.

Costumele de „Iron Man” sunt produse de Gravity Industries

Exercițiile realizate de Marina Regală testează capacitatea acestor costume de a fi folosite în acțiuni împotriva unor cazuri de piraterie în larg. Folosind Jet Suit-urile de la Gravity Industries, soldații pot să urce la bordul navelor rapid și să atașeze scări sau să se infiltreze la bord într-o manieră mai rapidă și probabil mai puțin evidentă decât în trecut.

Desigur, astfel de tactici ar putea fi folosite și în cazul unui conflict armat în larg, Marina Britanică având un avantaj clar datorită acestei tehnologii.

În cadrul exercițiului VBSS „visit, board, search and seizure” a fost folosită nava de patrulă HMS Tamar, o navă din clasa River. Soldatul în costum a decolat de pe o barcă de mare viteză care urmărea nava Tamar, a prins-o din urmă și a aterizat la bordul ei într-un timp foarte scurt.

Aceasta nici măcar nu este prima dată când vedem exerciții filmate cu această tehnologie, însă este evident că Jet Suit-ul lui Browning a avansat mult de la primele demonstrații în care chiar CEO-ul Gravity Industries era la „bordul” acestuia. De curând, costumul a fost demonstrat inclusiv în afara armatei, un paramedic echipat cu un Jet Suit folosind noile capabilități pe care acest echipament îl oferă în operațiuni de salvare.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult