Neuralink ar putea crea un Jurassic Park real. O maimuță cu cip Neuralink poate să joace Pong prin comenzi neurale

09.04.2021
Neuralink ar putea crea un Jurassic Park real. O maimuță cu cip Neuralink poate să joace Pong prin comenzi neurale

Max Hodak, co-fondator Neuralink alături de Elon Musk, nu a intrat foarte mult în atenția presei până în prezent, întrucât până acum nu a făcut prea multe declarații publice care să îl catalogheze drept un miliardar excentric. În timp ce Musk vorbește constant despre subiecte precum vehicule electrice, explorarea spațiului, colonizarea planetei Marte și criptomonede, Hodak abia acum pare să încerce să atragă atenția, tot pe Twitter. Acesta spune că Neuralink are acum capacitatea de a construi un „Jurassic Park” cu dinozauri.

Jurassic Park ar putea deveni realitate cu tehnologia din prezent

Conform contului de Twitter al lui Max Hodak, Neuralink ar putea avea acum capacitatea tehnologică de a construi un parc cu dinozauri reali.

„Probabil că am putea construi Jurassic Park dacă ne-am dori cu adevărat. Nu ar fi dinozauri autentici din punct de vedere genetic dar poate că în 15 ani de înmulțire și experimentare genetică am putea dezvolta specii noi și exotice.”

Neuralink lucrează în prezent la dezvoltarea de cipuri care ar putea fi implantate în creierul uman. Acestea vor fi dezvoltate pentru început pentru rezolvarea unor probleme neurologice, sau pentru controlul unor dispozitive care să ajute persoanele cu dizabilități. Scopul este de a rezolva condiții neurologice grave precum Alhzeimer, de exemplu.

Cipurile Neuralink funcționează deja foarte bine cu creierul maimuțelor

Anul trecut, Elon Musk a prezentat pe scenă cipuri Neuralink care deja funcționează, implantate în creierul porcilor. Pe termen lung, Musk crede că cipuri precum cele dezvoltate de Neuralink vor deveni ceva obișnuit și probabil chiar necesar pentru a putea rămâne competitiv în câmpul muncii. Mai mult, acesta spune că în timp, oamenii ar putea dezvolta un nou mod de comunicare ultrarapidă prin intermediul cipurilor.

Azi-noapte, pe contul de YouTube Neuralink, a fost publica un clip video în care este prezentată o maimuță care are un cip Neuralink implantat. Aceasta a învățat deja să folosească cipul pentru a juca jocul Pong fără să folosească un controller fizic, ci doar prin puterea gândului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult