Steve Aoki și un YouTuber vor fi printre primii oameni care vor călători în jurul Lunii la bordul Starship de la SpaceX

10.12.2022
Steve Aoki și un YouTuber vor fi printre primii oameni care vor călători în jurul Lunii la bordul Starship de la SpaceX

Yusaku Maezawa, miliardarul care va plăti pentru prima misiune în jurul lunii la bordul navetei Starship de la SpaceX, a anunțat care vor fi cei opt „civili” care îl vor acompania. Acesta a anunțat anterior că dorește să ducă în spațiu artiști care să creeze apoi artă pe baza experienței unice pe care o vor avea. Dintre toți, un nume ar putea fi cunoscut de foarte multă lume: Steve Aoki, DJ-ul de muzică electronică.

Misiunea dearMoon îi va duce pe miliardarul Yusaku Maezawa și invitații săi în jurul Lunii

Misiunea dearMoon a fost anunțată încă din 2018, iar în 2023, aceasta ar putea avea în sfârșit loc. Totuși, Starship nu pare că este gata, întrucât naveta nici măcar nu a fost testată pentru un zbor orbital, deci există posibilitatea ca planul să fie decalat.

Steve Aoki este doar cel mai „sonor” nume, însă alături de el, Maezawa a ales și un YouTuber: Tim Todd. Acesta realizează canalul de YouTube Everyday Astronaut, fiind pasionat de domeniul explorării spațiului. Cel mai probabil, acesta va filma vlog-uri din spațiu, fiind probabil primul youtuber care are această ocazie. În afară de starul sud coreean T.O.P. din trupa Big Bang, care are notorietate în viața publică, ceilalți cinci membri ai echipajului sunt artiști și fotografi din toată lumea.

Fotografia în care sunt prezenți toți cei care sunt invitați include zece candidați. Se pare că Maezawa a ales și două rezerve, în cazul în care apar evenimente neprevăzute, care ar putea împiedica unul sau doi membri să nu poată participa la misiune.

Se pare însă că această misiune privată ar putea avea implicații și în contractele sale cu NASA. De exemplu contractul de aproape 3 miliarde de dolari pentru includerea Starship în programul Artemis, care dorește să ducă oameni din nou pe Lună, este condiționat, în parte, și de succesul misiunii dearMoon. SpaceX trebuie să dovedească până în 2025 că poate duce Starship pe Lună. Misiunea dearMoon nu este însă una de aselenizare, ci doar va face un tur în jurul satelitului natural al Pământului.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult