Tehnologia RealSense reapare, dar într-o companie nou-înființată

Tehnologia RealSense reapare, dar într-o companie nou-înființată
RealSense Family

RealSense, o tehnologie de viziune computerizată de adâncime, care practic a dispărut din cadrul Intel, a revenit pe piață, dar ca o companie separată.

Noua companie s-a desprins din Intel și a strâns 50 de milioane de dolari pentru finanțare. Aceasta va fi condusă de Nadav Orbach, fostul vicepreședinte Intel și director general pentru grupul Incubation and Disruptive Innovation.

RealSense intenționează să răspundă „cererii crescute de robotică mobilă umanoidă și autonomă (AMR), precum și celei de soluții de control al accesului și securitate bazate pe inteligență artificială”, a anunțat noua compania.

RealSense s-a bucurat de succes acum aproximativ un deceniu, când tehnologia sa „depth” pentru camere concura cu sistemul Microsoft Kinect. Deși Intel a reușit să licențieze tehnologia RealSense, pe care a oferit-o producătorilor de astfel de dispozitive, cum este Creative, tehnologia părea să eșueze în spațiul PC-urilor – chiar dacă Windows Hello și tehnologia sa similară au devenit un element de bază pe PC-urile Windows 10.

RealSense vizează piețele auto și robotica

Compania dezvoltă camere care permit mașinilor și dispozitivelor să perceapă lumea în trei dimensiuni, permițându-le să „vadă” adâncimea, să interpreteze împrejurimile și să interacționeze cu mediul lor.

„RealSense va continua să își susțină baza de clienți existentă și produsele viitoare, inclusiv apreciatele camere de adâncime RealSense, încorporate în 60% din roboții umanoizi și AMR-urile din lume, un segment cu o creștere incredibil de rapidă”, a anunțat compania.

„Camera de adâncime D555, lansată recent, alimentată de RealSense Vision SoC V5 de generație următoare și dotată cu Power over Ethernet (PoE), demonstrează poziția de lider continuă a companiei în tehnologia de viziune încorporată și capacitățile de inteligență artificială de la marginea drumului.”

D555 poate transmite energie și date printr-un singur cablu și dispune de capabilități de inteligență artificială încorporate, permițând roboților și sistemelor de securitate să înțeleagă rapid împrejurimile lor.

Pe lângă robotică, RealSense își extinde activitatea în zona sistemelor de securitate care utilizează recunoașterea facială, utilizând propriile instrumente software pentru cartografierea mediilor și identificarea fețelor.

RealSense are principalele linii de producție în Thailanda și Asia, iar sediul central și operațiunile sale comerciale este în SUA.

Sursa: PCWorld

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Răzvan Crăciun
Răzvan Crăciun
Cu o experiență de aproape 30 de ani în presă, în luna mai 2025 am ajuns din nou în domeniul care m-a pasionat de la început - IT. Cea mai lungă perioadă (mai mult de 15 ani) am petrecut-o la agenția de presă Mediafax, unde am trecut prin piața de capital și IT. Am publicat și în Ziarul ... citește mai mult