Un craniu de bărbat, vechi de 3.500 de ani, dezvăluie un „zâmbet irezistibil”

O colecţie de oase descoperite accidental de un fermier în Northumberland îi aparţin unui tânăr care a trăit acum 3.500 de ani.

O colecţie de oase descoperite accidental de un fermier în Northumberland îi aparţin unui tânăr care a trăit acum 3.500 de ani. Potrivit cercetătorilor, acesta a fost un bărbat frumos, care avea un „zâmbet perfect, irezistibil”. S-a ajuns la această concluzie după ce a fost analizată, folosind tehnici utilizate în criminalistică, structura oaselor feţei.

 

„Este pur şi simplu superb”, a declarat Sanita Nezirovic, experta de la Universitatea din Derby care a analizat oasele. „Forma capului este foarte frumoasă.  „Doamnelor, v-ar fi dat gata!”, a adăugat ea, bazându-se pe simetria oaselor craniului şi dantura frumoasă. „Are dinţi mai buni decât mulţi oameni de astăzi. Ar fi invidioşi pe el”, a mai spus Nezirovic.

 

 

Din păcate, analizele au arătat că bărbatul, care avea o înălţime de 1,72 – 1,79 m, a murit de tânăr, la doar 17 – 21 de ani. Pe oasele lui nu au fost descoperite semne ale unor traume fizice, aşa că este posibil ca decesul să fi fost cauzat de o boală.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult