Un craniu de bărbat, vechi de 3.500 de ani, dezvăluie un „zâmbet irezistibil”

Autori: Adrian Popa, Go4it.ro 01.02.2018
O colecţie de oase descoperite accidental de un fermier în Northumberland îi aparţin unui tânăr care a trăit acum 3.500 de ani.

O colecţie de oase descoperite accidental de un fermier în Northumberland îi aparţin unui tânăr care a trăit acum 3.500 de ani. Potrivit cercetătorilor, acesta a fost un bărbat frumos, care avea un „zâmbet perfect, irezistibil”. S-a ajuns la această concluzie după ce a fost analizată, folosind tehnici utilizate în criminalistică, structura oaselor feţei.

 

„Este pur şi simplu superb”, a declarat Sanita Nezirovic, experta de la Universitatea din Derby care a analizat oasele. „Forma capului este foarte frumoasă.  „Doamnelor, v-ar fi dat gata!”, a adăugat ea, bazându-se pe simetria oaselor craniului şi dantura frumoasă. „Are dinţi mai buni decât mulţi oameni de astăzi. Ar fi invidioşi pe el”, a mai spus Nezirovic.

 

 

Din păcate, analizele au arătat că bărbatul, care avea o înălţime de 1,72 – 1,79 m, a murit de tânăr, la doar 17 – 21 de ani. Pe oasele lui nu au fost descoperite semne ale unor traume fizice, aşa că este posibil ca decesul să fi fost cauzat de o boală.