Un nou detaliu remarcabil a fost descoperit la celebra statuie Moise

13.11.2020
Un nou detaliu remarcabil a fost descoperit la celebra statuie Moise
Foto: Pixabay

Am putea crede că experții știu aproape totul despre statuia Moise a lui Michelangelo, realizată acum mai mult de 500 de ani (est. 1513 – 1515). Nu este, însă, așa, iar noi detalii sunt scoase la lumină.

Recent a fost făcută o descoperire pe sculptură care confirmă încă o dată geniul artistului renascentist și subliniază încă o dată atenția incredibilă la detaliu a acestuia.

Citește și Un om amărât a căutat în gunoiul lui Zuckerberg. Bărbatul, veteran de război, a dat peste ceva care i-a schimbat viața

Oamenii au un mușchi pe mână care se activează doar atunci când degetul cel mic este mișcat. Aceasta este singura lui sarcină. Acest mic mușchi este vizibil, de obicei, doar la oamenii slabi, cu greutate normală sau cu musculatura dezvoltată.

Chiar dacă este mic și nu are o importanță mare, Michelangelo a sculptat mușchiul – numit extensor digiti minimi – pe mâna lui Moise.

Michelangelo’s Attention to Detail

Secrete ascunde și celebra statuie David

Aceasta nu este singura descoperire remarcabilă făcută recent la o statuie realizată de Michelangelo. Noile cercetări indică faptul că în mâna dreaptă a statuii David se află o parte dintr-o armă. Se pare că este vorba de o componentă a unui tip de praştie folosită, pentru aruncarea pietrelor, până în secolul XVII.

Citește și: Statuia antică grecească care ţine un „laptop” în mâini

„Cu o bucată de piele ataşată la capătul unui băţ, arma acţiona ca o catapultă”, a declarat Adrienne Mayor, folclorist clasic.

Sursa: Imgur/superdooperman

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult