Virgin Galactic va oferi locuri gratuite pentru o călătorie în spațiu la concurs

12.07.2021
Virgin Galactic va oferi locuri gratuite pentru o călătorie în spațiu la concurs

După zborul istoric de pe 11 iulie al lui Richard Branson, care a ajuns la limita spațiului cosmic la bordul navetei USS Unity a Virgin Galactic, miliardarul dorește să ducă în spațiu și alte persoane. Primele zboruri comerciale vor avea loc în curând, iar cei care își doresc această experiență o pot câștiga în cadrul unui concurs. Chiar dacă momentan prețul unui loc la bordul unei navete Virgin Galactic este în afara posibilităților publicului larg, câțiva norocoși vor ajunge în spațiu pe gratis.

Concursul Virgin Galactic va pune doi oameni în spațiu, pe gratis

Virgin Galactic și Omaze au anunțat concursul imediat după zborul lui Branson din weekend, care va oferi ca premiu două locuri pe unul dintre primele zboruri comerciale ale companiei. Participarea la tombolă este gratuită, însă cei care donează bani către fundația Space for Humanity, vor primi mai multe bilete în concurs, deci șanse ridicate de câștig.

Înscrierile în concurs sunt deschise până pe data de 1 septembrie, iar câștigătorul va fi anunțat pe 29 septembrie. Se pare însă că cei care câștigă trebuie să se angajeze că vor avea timpul necesar pentru a se pregăti pentru călătorie. Este nevoie de antrenament fizic înainte de a merge în spațiu la bordul unei nave Virgin Galactic, care va fi asigurat de către companie. Cu ocazia aceasta, pasagerii vor primi și un tur al Spaceport America, locul de unde naveta va decola.

Zborul lui Richard Branson a dus și la doborârea recordului de persoane în spațiu în același timp. Adunând cei 7 oameni de pe Stația Spațială Internațională, cei 3 oameni de pe stația chineză Tianhe și cei șase pasageri ai navetei Virgin Galactic, au fost ieri în spațiu, în același timp, nu mai puțin de 16 persoane.

Blue Origin nu consideră că Virgin Galactic a ajuns în spațiu

Promisiunea turiștilor spațiali nu este tocmai nouă, însă Virgin Galactic, compania lui Branson, Blue Origin, compania lui Jeff Bezos și SpaceX, compania lui Elon Musk, par să lucreze intens pentru a face acest lucru posibil. De asemenea, toate cele trei companii par să fie destul de aproape de astfel de zboruri comerciale. Jeff Bezos va realiza o călătorie similară la bordul unei capsule Blue Origin, pe 20 iulie, alături de fratele său, în timp ce SpaceX lucrează la Starship, o navă spațială care să permită călătorii în jurul Lunii, către Lună și către Marte, în viitor.

Ca o reacție la zborul Virgin Galactic, compania lui Jeff Bezos a comparat experiența cu cea pe care Blue Origin o va oferi. Aparent, Blue Origin nu consideră lansarea lui Branson drept una în „spațiu”, deoarece nu a depășit linia Karman, de 100 km altitudine. De asemenea, Blue Origin se laudă cu „cele mai mari ferestre din spațiu”, pentru a putea vedea mai bine planeta și cu faptul că are mai multe lansări de succes, că racheta sa este mai puțin poluantă și cu faptul că în capsula sa există un sistem de siguranță în caz de urgențe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult