Zvon: Apple au urma să dezvolte roboți pentru uz personal

05.04.2024
Zvon: Apple au urma să dezvolte roboți pentru uz personal

Recentul lansatul headset Vision Pro, dar și intenția de a dezvolta și comercializa vehicule electrice (abandonată între timp), demonstrează că Apple se află într-o permanentă căutare a următoarei revoluții tehnologice, pe care sa o conducă din nou cu ajutorul produselor sale. Conform informațiilor venite de la Mark Gurman de la Bloomberg, unul dintre cei mai cunoscuți și credibili “insideri” ai companiei, cei de la Apple sunt interesați acum de domeniul roboților personali. Interesul față de acest domeniu a pornit simultan cu cel pentru mașinile electrice, în ideea de a dezvolta o mașinărie care nu are nevoie de intervenție umană pentru a funcționa.

Conform Bloomberg, deși proiectele legate de robotică ale celor de la Apple se află încă în stagiile incipiente, compania a pornit deja dezvoltarea unui robot mobil, capabil să-și urmărească utilizatorii prin casele acestora. Pe lângă acesta, Apple ar lucra și la un dispozitiv fix, care ar utiliza un robot pentru a mișca un ecran, capabil să urmărească poziția unui individ sau a unui grup de oameni (probabil pentru experiențe de genul video conferințelor).

Având în vedere natura acestor roboți personali, Apple cercetează acum domeniul algoritmilor de navigare pentru astfel de dispozitive mobile. Conform zvonurilor lui Gurman, divizia de “home devices” a Apple s-ar afla la cârma proiectului de robotică personală, cel puțin unul dintre inginerii care au lucrat la vehiculul electric al companiei (abandonat între timp) fiind implicat și în acest proiect nou.

Domeniul roboticii este considerat însă mult diferit față de cel al telefoanelor mobile: oamenii (încă) nu au nevoie de aportul roboților în viețile lor. Astfel, Apple se întreabă dacă oamenii ar fi dispuși să plătească prețuri premium, de top, pentru asemenea roboți, iar conducătorii companiei nu au căzut încă de acord daca vor continua să investească în acest domeniu.

Spre exemplu, după spusele lui Gurman, Apple ar fi intenționat să-și comercializeze mașina electrică la un preț de aproximativ 100.000 de dolari americani, deci pretențiile companiei din Cupertino în legătură cu încasările aduse de astfel de proiecte de viitor sunt destul de mari.

Însă, odată cu abandonarea planurile referitoare la vehiculul electric, Apple ar urma să se concentreze pe headset-ul Vision Pro și pe noi produse dedicate utilizatorilor casnici, precum un un dispozitiv de tip “home hub”, echipat cu un ecran asemănător cu cel al unei tablete iPad. Fiind însă vorba despre una dintre cele mai valoroase companii din lume, în funcție de trend-urile mondiale, Apple ar putea abandona oricând planurile aflate în desfășurare dacă, la orizont, ar apărea perspectiva unui alt produs cu potențialul de a genera venituri consistente pentru Tim Cook & co.

Sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News