A apărut ePad Femme – o tabletă pentru femei, gândită de bărbaţi

14.03.2013
A apărut ePad Femme - o tabletă pentru femei, gândită de bărbaţi

Produs al unei companii numite Eurostar Group şi adresată pieţelor de desfacere din Orientul Mijlociu, ePad Femme se vrea a fi prima tabletă creată special pentru femei. Pentru scopul propus, producătorul a adaptat tableta cu o interfaţă atât de simplă încât şi un copil de grădiniţă o poate folosi, respectiv o selecţie de aplicaţii preinstalate ce ar trebui să acopere toate nevoile utilizatorilor de sex feminin.

Tableta cu ecran de 8 inch prezintă un meniu principal cu fundal roz, compus din 12 aplicaţii care în viziunea producătorului răspund perfect preocupărilor unei femei: lista de cumpărături, mai multe feluri de reţete pentru bucătărie, parfumuri pentru femei, yoga şi fintness, convertor pentru mărimi de îmbrăcăminte, asistent pentru curele de slăbire şi un jurnal cu rol de agendă virtuală.

Plecând de la idea că au acoperit deja toate ariile de interes pentru femeile din orientul mijlociu, producătorii tabletei au omis să mai includă şi acces la magazinul de aplicaţii Google Play. Potrivit explicaţiilor date de Mani Nair, vicepreşedinte asociat al diviziei de marketing din cadrul Eurostar Group, “tableta este gadgetul perfect pentru femei care altfel ar avea dificultăţi în privinţa descărcării acestor aplicaţii personalizate”. Nair insistă că tableta ePad Femme nu este un produs care să jignească reprezentantele sexului frumos şi respinge orice acuzaţii legate de exploatarea unor prejudecăţi cu privire la diferenţele dintre sexe.

Potrivit spuselor lui Eman Al Nafjan – deţinătoare a unui blog feminist saudit, tableta este doar o încercare de a plasa informaţii femeilor, referitor la cum să-şi mulţumească mai bine soţii. În apărarea femeilor din Arabia Saudită, Eman a explicat că într-o ţară unde populaţia de sex feminin nu poate conduce autoturisme sau călătorii fără a fi însoţite permanent de o rudă de sex masculin, acestea ajung să petreacă foarte mult timp online, acumulând un bagaj consistent de cunoştinţe în materie de IT. În opinia lui Eman, cei care au proiectat ePad Femme nu înţeleg deloc nevoile utilizatorilor pe care îi adresează.

Aparent, nici măcar producătorul Eurostar nu mizează pe aprecierea femeilor, recomandând bărbaţilor să achiziţioneze tableta ePad Femme, spre a o oferi drept cadou soţiilor. Chiar şi aşa, “tableta ideală pentru femei” nu s-a bucurat de prea multă susţinere, Eurostar reuşind să vândă într-o lună de zile numai 7000 exemplare ePad Femme, la un preţ de aproximativ 190 dolari bucata.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video