Aceasta este prima tabletă Dell cu sistem Windows 8

25.05.2012
Aceasta este prima tabletă Dell cu sistem Windows 8

Ecran HD de 10.1 inch, platformă Intel cu procesor Atom dual-core şi o carcasă mai degrabă plictisitoare – aceasta pare să fie reţeta aleasă de Dell pentru prima tabletă cu sistem de operare Windows 8.

Dell pregăteşte o tabletă cu sistem Windows 8

Ecranul cu interfaţă multi-touch suportă rezoluţia 1366×768 pixeli şi poate fi utilizat împreună cu un stylus, dacă ne decidem să-l achiziţionăm separat. Tot opţional este şi SSD-ul de 128 GB, ce promite să ridice considerabil viteza de reacţie a sistemului Windows 8, rulat pe platforma Intel Clover Trail cu 2 GB memorie RAM DDR2.

Dell va oferi noua tabletă în variante cu suport WiFi N şi Bluetooth, respectiv suport 3G pentru conexiuni de internet mobil. Utilizatorii din mediul de afaceri pot opta pentru includerea unui cititor de amprente, card reader, sistem Bit Locker pentru criptarea spaţiului de stocare şi pachetul Dell Data Protection Essentials.

La capitolul multimedia lucrurile devin ceva mai interesante, tableta având de oferit o pereche formată din două camere foto (8MP şi 2MP), difuzoare stereo, respectiv conectori pentru căşti şi microfon.

Autonomia este asigurată de un acumulator detaşabil, disponibil în variante cu 2 sau 4 celule.

În ciuda aspectului estetic puţin lipsit de strălucire şi dotările hardware nu tocmai impresionante, tableta asemănătoare cu actualul model pentru Windows 7, Dell Latitude ST, ar putea fi bine primită de către public dacă preţul de vânzare este unul competitiv. Chiar dacă Dell nu a dat detalii referitoare la preţuri, ne putem aştepta la costuri semnificativ mai mari decât la achiziţia unei tablete din gama iPad, date fiind costurile impuse de licenţierea sistemului Windows 8 şi platforma hardware cu procesor Intel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video