Acer Aspire P3, un competitor pentru tableta Surface Pro de la Microsoft

07.05.2013
Acer Aspire P3, un competitor pentru tableta Surface Pro de la Microsoft

Prezentat drept portabil din categoria Ultrabook, Aspire P3 aduce mai degrabă cu o tabletă convertibilă în stilul modelului Surface Pro de la Microsoft, echipată cu o variantă proprie a tastaturii Type Cover.

Acer Aspire P3, un competitor pentru tableta Surface Pro

Realizată pe fundaţiile tabletei Acer Iconia W700 de anul trecut, Aspire P3 nu are prea multe lucruri în comun cu modelul rival de la Microsoft, în afara aspectului exterior. Spre exemplu, în locul ecranului Full HD avem un ecran ceva mai ieftin, cu rezoluţie 1366 x 768 pixeli, dar realizat folosind tot o matrice cu tehnologie IPS.

Acer Aspire P3 -  vedere din spate

Acer Aspire P3 este livrat cu 2 GB sau 4 GB memorie RAM, iar în funcţie de bugetul disponibil putem alege între procesor Intel Core i5 sau Core i3. În privinţa spaţiului de stocare, avem de ales între SSD de 120 GB sau 60 GB.

Configuraţia mai include o cameră frontală de 5 MP cu funcţie de filmare la rezoluţie 720p, modul Bluetooth 4.0 şi acces la reţele WiFi 802.11 a/b/g/n, conector micro HDMI pentru vizionarea de conţinut pe ecranul televizorului şi port USB 3.0 de mărime normală, pentru acces rapid la datele aflate pe dispozitive de stocare externe.

Bazat pe o configuraţie x86 şi înarmat cu un acumulator de 40 Whr garantat pentru autonomie de 6 ore, Aspire P3 reuşeşte totuşi să păstreze greutatea la un rezonabil 790 grame. Adăugarea tastaturii opţionale ridică însă greutatea finală cu încă 600 grame, până la 1.39 kg. Folosit în mod tabletă, Aspire P3 are dimensiuni 295.4 x 190.7 x 9.95 mm, iar cu tastatură câştigă încă 9.8 mm grosime.

Acer Aspire P3 - tastatura poate fi detaşată complet

Portabilul Acer Aspire P3 poate fi achiziţionat în configuraţia de bază, cu procesor Core i3, SSD de 60 GB, 2 GB memorie RAM şi sistem Windows 8, contra sumei de 800 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult