Acer Swift 5: Tabletă sau PC? [REVIEW]

23.05.2017
Acer Swift 5: Tabletă sau PC? [REVIEW]
Performanţă şi concluzii

Performanţă

Modelul Switch 5 configurat cu procesor i5 nu este tocmai recomandat pentru aplicaţii foarte solicitante. În timp ce editarea fotografiilor în Photoshop este posibilă fără mari bătăi de cap, editarea de clipuri video ar putea fi o experienţă nu tocmai plăcută. Mai degrabă problemele apar la randare, unde procesorul dual-core şi cipul grafic integrat nu pot face faţă cerinţelor formatelor moderne precum clipuri video Full HD la 60 de cadre pe secundă sau rezoluţii mai mari (precum 4K).

De asemenea, rularea de jocuri video nu este tocmai recomandată, însă este posibilă. Fiind vorba despre un sistem echipat cu un sistem de operare desktop, Steam, Uplay, Origin şi Blizzard App pot fi instalate fără probleme, însă doar anumite jocuri mai puţin solicitante ar putea oferi o experienţă de joc bună (jocuri vechi, jocuri 2D, etc.).

Pentru testarea performanţei tabletei Switch 5 am ales să folosim doar testele sintetice uzuale, care poziţionează acest produs cam pe acelaşi nivel cu un ultrabook performant (şi în unele cazuri chiar puţin peste).

Test Scor
PCMark Creative 4.066 puncte
3DMark Cloud Gate 6.257 puncte
Cinebench R15 OpenGL 41,75 FPS
Cinebench R15 CPU 323 cb
WinRar 2.996 KB/s
CrystalDiskMark 5 Seq Q32T1 Read: 1531 MB/s Write: 597.6 MB/s
CrystalDiskMark 5 4K Q32T1 Read: 290,7 MB/s Write: 414,7 MB/s

Concluzii

Switch 5 este un produs care se adresează unei categorii de utilizatori bine definită, putând cu uşurinţă ajuta la îmbinarea utilului cu plăcutul. Avem de a face cu un sistem foarte portabil şi versatil, care se livrează cu toate accesoriile necesare unei experienţe de utilizare plăcute. Acer a realizat o alternativă bună la seria de dispozitive Surface şi demonstrează încă odată că tabletele cu Windows pot fi mai mult decât simple dispozitive pentru consum multimedia. Pentru muncă la birou, puţină editare foto şi alte astfel de activităţi, este un computer aproape perfect, care ar trebui să îi mulţumească chiar şi pe cei mai pretenţioşi utilizatori.

Părţi pozitive

Construcţie de calitate
Include accesorii în pachet
Performanţă înaltă
Autonomie ridicată

Părţi negative

Ecranul nu beneficiază de tratament anti-glare
Greutate la acelaşi nivel cu un ultrabook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult