Allwinner lansează cel mai ieftin chipset quad-core pentru tabletele cu Android

Allwinner lansează cel mai ieftin chipset quad-core pentru tabletele cu Android

Allwinner Technology, producător de chipset-uri originar din China şi recunoscut pentru soluţii de buget adaptate pieţei entry-level de tablete şi smartphone, a anunţat disponibilitatea celui mai ieftin cip quad-core compatibil cu platforma Android.

Allwinner lansează cel mai ieftin chipset quad-core pe 64biţi

Oferit la preţul de 4 dolari, Allwinner A33 este un chipset destinat echipării tabletelor cu ecran de 7″ şi 8″ bazate pe Android, disponibile în piaţa chineză la preţ de 30 – 60 dolari. Fără pretenţii prea mari la capitolul performanţe, A33 dispune totuşi de CPU quad-core bazat pe nuclee Cortex-A7 şi GPU dual-core bazat pe nucleul Mali-400 MP2, capabil să susţină ecrane cu rezoluţie de până la 1280×800 pixeli.

Potrivit companiei producătoare, tabletele echipate cu chipset Allwinner A33 pot oferi până la 6.5 ore timp de redare video 1080p, 6 ore de jocuri 3D, 8 ore redare audio sau 300 ore funcţionare în mod stand-by, totul cu un acumulator de numai 4000 mAh.

Propus ca upgrade pentru vechiul chipset A23 (CPU dual-core, Cortex-A7) şi compatibil la nivel de pini, noul A33 poate fi implementat cu uşurinţă şi pentru tablete din generaţia actuală, aducând un spor de performanţă aproape gratuit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult