Amazon a anunţat noi produse: actualizări pentru tabletele Kindle Fire şi un Ebook Reader de lux

18.09.2014
Amazon a anunţat noi produse: actualizări pentru tabletele Kindle Fire şi un Ebook Reader de lux

Amazon a anunţat ieri seară o gamă largă de produse noi, pe această listă figurând actualizări pentru gama de tablete Kindle Fire şi un nou Ebook Reader numit Kindle Voyage, care oferă un ecran cu dimensiuni şi rezoluţie ridicate.

Cel mai interesant produs este, fără îndoială, noul Kindle Voyage. Destinat amatorilor de cărţi în format electronic care-şi doresc un Ebook Reader de calitate superioară, Kindle Voyage oferă o carcasă fabricată din aliaj de magneziu şi un ecran E-Ink cu diagonală de 6” şi densitate de 300 ppi. Cu o grosime de 7,6 milimetri şi o greutate de 181 de grame, Kindle Voyage este cel mai subţire membru al acestei familii de produse Amazon, însă tableta ascunde şi alte surprize.

Marginile ecranului includ senzori de presiune care vor permite întoarcerea paginilor cu o simplă atingere, iar software-ul oferă câteva noutăţi interesante, cum ar fi un dicţionar in-line şi un mod X-Ray îmbunătăţit care oferă o selecţie a pasajelor importante şi un browser pentru imagini. Toate aceste facilităţi interesante au însă un preţ pe măsură: 200 de dolari.

Kindle Paperwhite nu a primit prea multă atenţie, acesta primind doar o capacitate de stocare mărită de la 2 la 4 GB. Cel mai mic membru al familiei de Ebook Reader-e de la Amazon a primit însă o actualizare vizibilă, Kindle oferind acum un design similar modelului mai scump Paperwhite, un ecran tactil, un procesor mai puternic şi o capacitate de stocare dublă. Kindle Paperwhite şi Kindle vor avea preturi de 119, respectiv 79 de dolari.

Gama de tablete Kindle Fire a primit şi ea atenţie. Modelul de vârf Kindle Fire HDX 8.9 oferă acelaşi ecran de 8,9” cu rezoluţie de 2560×1600 pixeli şi acelaşi design ca modelul lansat acum un an, însă foloseşte acum un puternic procesor Snapdragon 805 tactat la 2,5 GHz, Wi-Fi 802.11ac şi promite tot 12 ore de autonomie. Tableta mai include un cip audio cu procesare Dolby Atmos şi un mod de ajustare dinamică a intensităţii şi temperaturii ecranului. Tableta va avea un preţ de 379 de dolari. Versiunea de 7” a rămas neschimbată, însă preţul acesteia a fost redus la 200 de dolari.

Gama inferioară Kindle Fire HD a primit câteva actualizări vizibile. Disponibile acum în versiuni cu ecrane de 6 sau 7” cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, tabletele Kindle Fire HD oferă procesoare quad-core cu frecvenţă de 1,5 GHz, camere foto Full HD şi carcase cu cinci versiuni coloristice. Modelele Kindle Fire HD de 6” vor avea un preţ de 99 de dolari, în timp ce modelele de 7” vor avea un preţ de 139 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News