Android 4.0 pe ecran de 21,5″ – tabletă, PC AIO sau monitor inteligent?

Android 4.0 pe ecran de 21,5

Mai scumpe sau mai accesibile, mai mici sau mai mari, mai colorate sau mai serioase, oferta de tablete bazate pe sistemul de operare Android oferă o libertate de alegere mare pentru cumpărătorii inetresaţi. Uneori însă, producătorii par a fi puşi pe glume, iar compania japoneză Kouziro ocupă în acest moment locul fruntaş: dacă aţi crezut că tableta Toshiba Excite 13 este mare, aceasta este de fapt un pitic pe lângă SmartDisplay FT103.

Un producător prezent doar pe piaţa japoneză, dar care produce diverse echipamente şi în regim OEM, Kouziro a anunţat lansarea unei tablete Android 4.0 care o oferă un ecran de 21,5″. Cum portabilitatea acesteia se exclude de la bun început atât prin dimensiuni cât şi prin dependenţa de alimentatorul extern, nu ne este prea clar de ce compania mai numeşte acest produs „tabletă” din moment ce este de fapt un computer All-in-One care rulează un sistem de operare pentru tablete.

SmartDisplay FT103 are o greutate de 5kg şi dimensiuni de 512.8 x24.8 x353 mm, acesta putând fi folosit şi ca monitor secundar graţie intrării video HDMI şi a stativului. Panoul oferă o luminozitate de 250 cdm2, contrast de 1000:1, timp de răspuns de 5ms, rezoluţie Full HD şi suport touchscreen. Acesta din urmă este însă bazat pe un ansamblu optic, fiind limitat astfel la maxim două puncte de contact.

Produsul este bazat pe o platformă hardware Texas Instruments OMAP4428, o versiune cu eficienţă energetică mai scăzută a cunoscutului OMAP4430, la care se adaugă o memorie RAM DDR2 cu o capacitate de 1GB, o stocare internă de 8GB, slot SDHC, adaptor de reţea Ethernet, interfaţă wireless 802.11 b/g/n, două porturi USB, Bluetooth 2.1, cameră frontală de 1,3MP şi difuzoare stereo.

Kouziro SmartDisplay FT103 este disponibil deja pe piaţa japoneză la un preţ de 438$.

Kouziro Android Tablet

Urmărește Go4IT.ro pe Google News