AnTuTu: iPad Pro este cel mai puternic dispozitiv mobil de pe piaţă

07.11.2018
AnTuTu: iPad Pro este cel mai puternic dispozitiv mobil de pe piaţă

Astăzi este data la care Apple începe livrările noilor tablete iPad Pro, însă totodată este data la care aflăm cât este de puternic de fapt noul chipset A12X Bionic, întrucât utilizatorii îl pot testa acum în „libertate”. Apple spune că noile sale tablete sunt mai puternice decât majoritatea laptop-urilor, lucru care ar putea însemna că este şi cel mai puternic dispozitiv bazat pe un sistem de operare mobil. Conform rezultatelor în testul sintetic AnTuTu, se pare că Apple nu a minţit săptămâna trecută.

În timp ce iPhone-urile din familia XS şi XR, echipate cu chipset-ul A12 Bionic au reuşit să doboare recordurile de performanţă pe piaţa de smartphone-uri în testele AnTuTu, cu scoruri de peste 350.000 de puncte, noile tablete iPad Pro depăşesc cu mult acest punctaj. Acest lucru este datorat în mare parte noului procesor grafic proprietar Apple, cu 7 nuclee, care în teorie ar putea rivaliza performanţa oferită de o consolă de jocuri Xbox One S.

Cu un scor final de 557.679 puncte, noile tablete iPad Pro sunt într-adevăr cele mai puternice dispozitive mobile de pe piaţă, lăsând cu mult în urmă concurenţa de pe Android şi chiar Windows. Cei de la AnTuTu spun că nu există o diferenţă de performanţă în testele lor între modelele standard cu 64, 256 sau 512 GB stocare, care sunt livrate cu 4 GB RAM şi versiunile de top, care integrează 1 TB stocare şi 6 GB RAM. Întrucât testul verifică probabil doar viteza memoriilor, faptul că există mai multe sau mai puţine cipuri similare, nu prea ar avea cum să afecteze performanţa.

Se pare că arhitectura pe 7nm reprezintă un mare pas înainte pentru Apple, compania putând livra tablete de două ori mai puternice de la an la an după trecerea la noul proces de fabricaţie, iPad Pro-urile din 2017 obţinând scoruri în AnTuTu de sub 300.000 de puncte. Merită menţionat însă că modelul testat în cazul de faţă era iPad Pro 11”, modelul 12,9” având probabil şansa de a fi puţin mai lent din cauza rezoluţiei crescute a ecranului, care solicită mai mult cipul grafic.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult