Apple anunță evenimentul Spring Loaded, unde va prezenta noi tablete iPad Pro

14.04.2021
Apple anunță evenimentul Spring Loaded, unde va prezenta noi tablete iPad Pro

După multe zvonuri și chiar un „leak” din partea asistentei virtuale Siri, Apple a confirmat oficial data următorului său eveniment online. Acesta va avea loc marți, 20 aprilie, și se numește „Spring Loaded”. Desigur, aceasta este o denumire care sugerează că este vorba despre evenimentul său din primăvară, iar logo-ul cu un măr „mâzgălit” în diverse culori sugerează că vom primi noi informații despre tabletele iPad Pro, care ar putea veni acum în carcase de diverse nuanțe.

Noul iPad Pro cu 5G ar putea fi vedeta evenimentului

De altfel, tabletele iPad vin de multă vreme în cel puțin trei sau patru variante de culoare. Modelele din ultimii ani au fost disponibile în gri, argintiu, auriu și roz, în timp ce noul iPad Air 4 a fost lansat în mai multe nuanțe de culori pastelate, similare cu cele de pe gama iPhone 12.

Zvonurile din ultima perioadă sugerează că Apple va reîmprospăta două game de tablete din portofoliul său, cele care nu au primit versiuni în toamna anului trecut. În primul rând, avem gama iPad Pro, care va primi o versiune nouă, echipată cu un nou chipset puternic și conectivitate 5G, probabil procesorul Apple A14X. De asemenea, aceste tablete ar putea fi echipate pentru prima dată cu ecrane mini-LED. Din acest motiv sunt așteptate și stocuri foarte mici de iPad Pro 2021.

spring loaded

Apoi, Apple ar putea lansa un nou iPad Mini, versiunea a șasea a tabletei de mici dimensiuni. Totuși. Informațiile din prezent sugerează că aceasta nu va primi un upgrade decât la interior. La exterior, această tabletă ar putea rămâne absolut identică cu celelalte modele de până acum, încă de la prima generație. Vorbim despre un ecran de 7,9”, margini mari deasupra și sub ecran și un buton Home fizic, cu Touch ID integrat. Există și alte zvonuri care sugerează un design nou, similar cu cel al modelelor iPad Pro și Air, dar nu sunt susținute de dovezi prea clare.

Ar putea fi prezentate și noi modele Mac

Există zvonuri că Apple ar putea prezenta și noi variante de computere Mac la acest eveniment. iMac ar fi următoarea serie de computere la rând pentru a primi upgrade la procesoarele Apple Silicon pe arhitectură ARM. De asemenea, un MacBook Pro cu ecran de 16” nu a fost încă lansat cu noile procesoare și nici versiunea superioară a computerului portabil cu ecran de 13” și patru port-uri Thunderbolt.

Evenimentul Apple va începe pe 20 aprilie, la ora 20:00 a României.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult