Apple ar putea lansa încă un model iPad Pro cu 5G și chipset A14X pe 5nm

20.08.2020
Apple ar putea lansa încă un model iPad Pro cu 5G și chipset A14X pe 5nm

Tabletele iPad Pro sunt deja cele mai performante de pe piață, iar Apple a actualizat această serie chiar în această primăvară, cu noi camere și un chipset mai nou. În această toamnă însă, sunt așteptate noi tablete iPad Pro, conform zvonurilor, care vor debuta primele modem-uri 5G de pe tabletele Apple. Modelele Pro de tablete iPad erau deja printre cele mai scumpe de pe piață, însă trecerea la un nou procesor și la conectivitate de generație nouă va împinge prețul și mai mult în sus.

Noul iPad Pro 5G ar putea fi semnificativ mai scump decât modelele din prezent

Noile informații vin de pe site-ul chinez MyDrivers, care susține că Apple are în plan să lanseze cândva între septembrie și octombrie noua generație iPad Pro 5G, cu performanță superioară și preț de pornire de peste 1.000 de dolari. Acestea vor păstra design-ul general al modelelor iPad Pro din ultimii câțiva ani, cu ecrane de 11, respectiv 12,9”. Acestea vor veni însă cu o versiune nouă de chipset Apple, bazat pe noua arhitectură de 5nm.

Este vorba despre modelul Apple A14X, care va fi o variantă semnificativ mai puternică a chipset-ului Apple A14 care este așteptată pe seria de telefoane iPhone 12. Această gamă de tablete va fi apoi urmată de o nouă generație de iPad Air, de asemenea echipată cu tehnologie 5G. Aceasta va fi lansată însă abia în primăvară, conform informațiilor disponibile în acest moment.

Se pare însă că în afară de procesor și modem, noile modele de tablete nu vor suferi prea multe upgrade-uri. Se zvonește că ar putea fi echipate cu ecrane mini-LED, în locul LCD-urilor la 120 Hz, un alt aspect care ar putea crește semnificativ prețul de producție.

Cât vor costa noile modele de iPad

Iată cum ar putea arăta gama de tablete Apple după lansarea noilor generații iPad Pro 5G și iPad Air 4 și la ce prețuri vor apărea în ofertele magazinelor de specialitate:

  • iPad – 329 dolari
  • iPad Mini – 399 dolari
  • iPad Air 3 – 499 dolari
  • iPad Air 4 – 649 dolari
  • iPad Pro (11-inch) – 799 dolari
  • iPad Pro (12.9-inch) – 999 dolari
  • iPad Pro 5G (12.9-inch) – 1.199 dolari
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult