Apple ar putea pregăti lansarea a trei modele noi de iPad în toamnă

20.01.2017
Apple ar putea pregăti lansarea a trei modele noi de iPad în toamnă

Tabletele nu par să mai fie o prioritate pentru Apple, motiv pentru care perioada de timp dintre noile verisuni a început să crească. Se pare că noile modele de iPad ale companiei, aşteptate iniţial în primăvara acestui an, vor ajunge pe piaţă abia în toamnă, probabil la scurt timp după lansarea noilor iPhone-uri care are loc de obicei în luna septembrie. Zvonurile vorbesc despre trei modele cu hardware actualizat, toate de dimensiuni mari.

Conform publicaţiei DigiTimes, care acoperă ştiri despre tehnologie în Asia, Apple va lansa un nou iPad Pro de dimensiuni mari, un iPad cu un nou display, de 10,5” şi va actualiza uşor seria „clasică” iPad. În timp ce modelul din urmă va fi probabil doar o actualizare hardware a variantei Air 2, acesta va deveni modelul de bază, conform informaţiilor disponibile, păstrând formatul cu display de 9,7”. Varianta cu display de 10,5” nu va fi însă integrată în gama „Pro”, ci va fi un dispozitiv intermediar între Air şi Pro, cu hardware puternic, dar dimensiuni reduse.

iPad Pro în schimb va fi îmbunătăţit la interior, păstrând în rest aspectul exterior şi display-ul de 12”. Acest model şi cel de 10,5” vor beneficia de pe urma unui nou chipset puternic numit A10X, care pare a fi o variantă îmbunătăţită a chipset-ului prezent în iPhone 7 şi 7 Plus. În cazul în care Apple păstrează tradiţia acestor dispozitive, noul chipset va beneficia de mai multe nuclee şi implicit fire de procesare, cât şi de memorie RAM extinsă faţă de ce este integrat în smartphone-urile companiei. Există şi posibilitatea de lansare e unui nou Apple Pencil cu design modificat, însă nu avem momentan alte detalii concrete despre acesta.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video