Apple pregăteşte un eveniment de lansare pentru AirPods, AirPower şi iPad Mini 5, plus un nou serviciu de ştiri

13.02.2019
Apple pregăteşte un eveniment de lansare pentru AirPods, AirPower şi iPad Mini 5, plus un nou serviciu de ştiri

Toate zvonurile din ultima perioadă vorbesc despre produsele secundare din portofoliul Apple, care ar putea fi anunţate în cadrul unui eveniment în luna martie. Noi detalii sugerează că noul eveniment se va concentra în mod special pe un nou serviciu premium, Apple pregătind un nou abonament pentru publicaţii de presă. Planul este ca acesta să devină un fel de „Netflix pentru ştiri”.

La capitolul hardware, există informaţii despre trei posibile produse noi. Primele care ar putea primi un upgrade sunt căştile AirPods, produsul de pe locul 2 în vânzări din portofoliul Apple. Acestea ar putea fi actualizate de două ori anul acesta, în primăvară urmând a fi lansată o nouă generaţie cu o carcasă capabilă să fie încărcată prin intermediul tehnologiei wireless Qi. Preţul acestui model ar putea fi de 200 dolari, cu 50 de dolari mai mare decât al modelului deja existent, iar capacitatea bateriei mai mică, întrucât ar integra un modul de încărcare wireless într-o carcasă identică la exterior. Cutia de încărcare ar putea fi vândută şi separat, pentru cei care au deja căşti AirPods.

Aceleaşi zvonuri spun că  în toamnă, Apple ar putea pregăti adevăratele AirPods 2, o nouă generaţie realizată dintr-un material mai puţin alunecos, care să asigure o prindere mai bună în ureche, în special în timpul activităţilor sportive. O altă posibilitate referitoare la AirPods 2 ar fi lansarea unei versiuni de culoare neagră. Acest model ar putea oferi sunet îmbunătăţit şi noi senzori care să asigure noi funcţii de monitorizare a activităţii sportive.

Şi că tot a venit vorba despre încărcare wireless, Apple ar putea anunţa în cadrul acestui eveniment mult aşteptatul încărcător wireless AirPower. Acesta ar putea fi mai gros decât a fost iniţial prezentat, pentru a găzdui toate bobinele necesare încărcării wireless a dispozitivelor, indiferent de poziţia în care sunt puse şi dimensiunile lor. De asemenea, încărcătorul ar putea oferi noi funcţii pentru dispozitive, probabil transformând telefonul într-un soi de boxă inteligentă, însă acestea ar putea veni abia în toamnă, odată cu iOS 13. Încărcătorul wireless AirPower ar putea avea un preţ de aproximativ 150 de dolari.

În cele din urmă, avem noul iPad Mini 5, care ar fi un mult aşteptat upgrade. La nivel hardware, această categorie tablete Apple nu au mai primit îmbunătăţiri semnificative de la generaţia Mini 3, modelul Mini 4 adăugând la lansare doar senzorul de amprentă Touch ID. Zvonurile sugerează că nici de data aceasta upgrade-urile nu vor fi extreme, design-ul exterior urmând a fi păstrat, în timp ce hardware-ul intern va fi actualizat. Cel mai probabil, va fi folosită platforma iPad de generaţie a 6a, cu procesor Apple 10. Un iPad de 10” de generaţie a 7a ar putea de asemenea să fie lansat. Preţurile pentru aceste tablete ar fi de 300 dolari pentru iPad Mini şi 400 dolari pentru iPad 7.

Serviciul de ştiri Apple News ar putea fi însă cel mai controversat, chiar dacă Apple îl consideră cel mai important. Conform Wall Street Journal, compania pregăteşte lansarea unui abonament de 10$ pe lună pentru acces nelimitat la conţinut editorial din partea unor publicaţii cu renume precum New York Times şi Washington Post, care în mod normal oferă abonamente proprii pe site-urile dedicate. Se pare însă că aceste publicaţii sunt încă în negocieri cu Apple, întrucât compania vrea să păstreze jumătate din preţul abonamentului, lăsând restul pentru a fi împărţit între publicaţiile care sunt accesate de către utilizatori.

Pe lângă abonament, Apple News ar putea include şi o componentă gratuită, cu reclame. În cazul acestora, publicaţiile ar putea păstra 100% din bani în cazul reclamelor vândute în regim propriu, sau 70% din reclamele vândute de Apple. Fiecare publicaţie în parte poate de asemenea să ofere un abonament propriu prin intermediul Apple News, păstrând 70% din preţul acestuia în primul an şi posibilitatea de a mări acest procent în anii următori.

Evenimentul de lansare pentru toate aceste produse, atât fizice, cât şi digitale ar putea avea loc cândva la sfârşitul lunii martie. Evenimentul ar putea avea loc pe 19 martie, în timp ce produsele ar putea începe pre-comenzile pe 20, cu o lansare în magazine pe 29 martie. Căştile AirPods 2 ar putea fi lansate abia în toamnă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult