Apple testează ecrane cu rezoluţie 2K şi 4K, destinate unui model iPad de 12.9 inch

04.12.2013
Apple testează ecrane cu rezoluţie 2K şi 4K, destinate unui model iPad de 12.9 inch

Aşteptate cu nerăbdare de amatorii de filme şi multimedia în general, tabletele iPad cu ecrane mai mari de 10 inch par să fi intrat în sfârşit pe lista de priorităţi a companiei din Cupertino, mai multe indicii arătând că Apple experimentează cu ecrane de 12.9 inch, suportând rezoluţie 4K şi 2K.

Apple testează ecrane cu rezoluţie 2K şi 4K, destinate unui model iPad de 12.9 inch

Cu numele iPad Pro, noua tabletă ar urma să fie o variantă supradimensionată a tabletei iPad Air ce păstrează neschimbată rezoluţia 2048×1536 pixeli, apropiată standardului 2K. În aceste condiţii densitatea de afişare va scădea puţin, dar ecranul cu diagonală 12.9 inch este încă suficient de mic pentru ca pierderea de claritate să treacă neobservată. Potrivit unor surse neoficiale, Apple va lansa noua tabletă iPad Pro în luna aprilie 2014.

Cu dată de lansare estimată pentru luna octombrie 2014, tableta descrisă cu numele neoficial iPad Maxi ar putea fi varianta îmbunătăţită a tabletei iPad Pro, livrată tot cu un ecran de 12.9 inch, dar suportând rezoluţie 4K. Dacă Apple alege să păstreze formatul 4:3 şi pentru această tabletă,  formatul 4K ar putea aduce noului iPad o rezoluţie efectivă de 4096×3072 pixeli, suficient cât să putem urmări reproduse cu acurateţe 1:1 poze obţinute la rezoluţia 12.5MP.

Deşi puţin probabil, este posibil ca Apple să lanseze ambele tablete în luna aprilie, prezentând varianta cu ecran 4K drept noul top de gamă al seriei iPad.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult