Archos lansează prima tabletă cu 256 GB memorie internă şi tehnologie Fusion Storage

04.03.2015
Archos lansează prima tabletă cu 256 GB memorie internă şi tehnologie Fusion Storage

Producător cunoscut mai ales pentru oferta sa de tablete ieftine, Archos face o mişcare îndrăzneaţă lansând primele tablete Android echipate cu 256GB memorie internă. Mai mult decât atât, includerea tehnologiei Fusion Storage dezvoltată de Archos permite utilizatorilor să folosească propriul card microSD pentru a suplimenta memoria internă a dispozitivului. Practic capacitatea card-ului de memorie este adăugată unui spaţiu de stocare comun, în care putem instala aplicaţii şi copia fişiere fără să ţinem cont de organizarea fizică a dispozitivelor de scocare.

Noua ofertă de tablete este compusă din modelele Archos 94 Magnus, 101 Magnus + şi 101 Magnus,  echipate cu 64, 128 şi 256 GB memorie internă, respectiv slot microSDXC cu suport pentru capacităţi de până la 128 GB.


Archos 94 Magnus

Rămâne de văzut dacă nu cumva folosirea sistemului Fusion Storage vine şi cu dezavantaje, cum ar fi diminuarea vitezelor de transfer sau risc crescut pentru pierderi de date, ce pot surveni din motive de incompatibilitate sau în cazul defectării unuia dintre card-urile de memorie.

Livrate cu versiunea Android 4.4, tabletele nu impresionează prin performanţele procesorului, însă folosirea de ecrane cu tehnologie IPS indică bune abilităţi pentru multimedia. Preţurile variază între 179 dolari pentru modelul 101 Magnus cu 64 GB şi 349 dolari pentru modelele Archos 101 Magnus + şi 94 Magnus cu 128 / 256 GB memorie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult