ASUS MeMo Pad 7 vine cu hardware puternic la un preţ scăzut

04.09.2014
ASUS MeMo Pad 7 vine cu hardware puternic la un preţ scăzut

ASUS a anunţat o nouă tabletă cu display de 7” din gama de buget MeMo Pad. În comparaţie cu predecesorii săi, noul MeMo Pad reuşeşte să ofere atât un hardware puternic, carcasa realizată din materiale de calitate, cât şi un design elegant, la un preţ neaşteptat de mic.

ASUS MeMo Tab 7

Noua generaţie MeMo Pad 7 include un procesor quad-core Intel Atom Z3560 la 1,8 GHz, 2 GB de Memorie RAM şi un display IPS cu rezoluţie 1920 x 1200 pixeli. Tableta poate dispune de 16 sau 32 GB de memorie internă, la care mai poate fi adăugat un card microSD cu capacitate de maxim 64 GB. La capitolul conectivitate avem de a face cu un modul WiFi a/b/g/n/ac dual-band şi cu Bluetooth 4.0 cu suport pentru aptX (calitate mai bună a sunetului). MeMo Pad 7 dispune şi de doi senzori foto: unul de 5 megapixeli pe partea din spate şi unul de 2 megapixeli în faţă.

La exterior, noua tabletă ASUS se îndepărtează de designul vechilor tablete MeMo Pad şi merge pe linii mai elegante. Carcasa este realizată din fibră de sticlă şi duralumin, care îi conferă rezistenţă sporită la şocuri, cât şi o greutate scăzută. Astfel, tableta măsoară 8,3 mm în grosime şi cântăreşte doar 269 grame. Marginile tabletei sunt rotunjite, pentru o experienţă de utilizare mai confortabilă.

Sistemul de operare utilizat este Android 4.4.2 peste care a fost aplicat skin-ul proprietar ZenUI. Avantajul este faptul că ASUS a preinstalat pe MeMo Pad toate uneltele necesare pentru a comunica în parametri optimi cu noul Zenwatch.

Mica tabletă de la ASUS va debuta în ultima parte a acestui an la un preţ de intrare de 199 de euro. Aceasta va veni în variante WiFi sau WiFi + 4G şi va fi disponibilă în trei culori: Rose Champagne, Burgundy Red şi Gentle Black.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult