ASUS pregăteşte o nouă gamă de tablete Android: ZenPad

15.05.2015
ASUS pregăteşte o nouă gamă de tablete Android: ZenPad

Unul dintre cei mai mari şi mai cunoscuţi producători de tablete, ASUS s-a confruntat cu un trimestru slab în cursul căruia a înregistrat vânzări mai mici cu 30 de procente, a pierdut un loc în Top 5 şi s-a văzut aproape ajunsă din urmă de LG. Se pare că taiwanezii vor încerca să rectifice această problemă prin lansarea unei noi game de tablete Android, acesta urmând să atace tot segmentele inferioare şi intermediare în care compania are mai mult succes.

În acest moment, oferta de tablete ASUS include atât de multe game încât este cam greu să nu le încurci. Oferta de produse Android cuprinde modelele MeMO Pad standard, modelele FonePad cu conectivitate de date şi telefonie şi  modelele Transformer Pad cu tastatură detaşabilă, iar dacă ne uităm şi la produsele Windows, găsim în plus VivoTab şi Transformer Book.  Compania nu pare însă prea deranjată de această problemă şi intenţionează să lanseze o nouă gamă numită ZenPad, care preia un sufix pe care compania l-a folosit până acum pentru telefoanele din gama Zenfone.

Urmând să fie disponibil atât în versiuni Wi-Fi cât şi 3G, primul membru al gamei ZenPad va oferi un ecran IPS cu o diagonală de 7” şi o neimpresionantă rezoluţie de 1024 x 600 pixeli. Un model în mod vădit destinat gamei inferioare, tableta va folosi un procesor quad-core Intel Atom X3 şi va mai oferi 1 GB de memorie RAM şi 8 sau 16 GB de memorie internă extensibilă.

Restul dotărilor neconfirmate oficial în acest moment mai includ o baterie cu o capacitate de 3950 mAh, două camere foto cu senzori de 2 şi 0,3 MP şi Bluetooth. Tableta va fi disponibilă în versiuni coloristice pe alb şi negru şi va avea o greutate de circa 300 de grame. Conform unor informaţii provenite din Rusia, preţurile tabletei vor fi de circa 140€, în cazul versiunii Wi-Fi, şi 158€, în cazul versiunii 3G.

Cel de-al doilea model va fi ceva mai mare şi ceva mai impresionant din punct de vedere hardware. Versiunea cu ecran de 8” va folosi un panou IPS cu raport de aspect 4:3 şi rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, iar platforma hardware va fi construită în jurul unor procesoare Intel Atom Z3560 sau Z3530, pe care ASUS le-a mai folosit pentru FonePad, MeMO Pad şi Zenfone.

Celelalte informaţii despre acest model sunt cam sărăcăcioase, în acest moment afirmându-se că tableta va oferi 2 GB de memorie RAM şi până la 64 GB de memorie internă. La fel ca modelul mai mic şi mai ieftin cu ecran de 7″, şi tableta ZenPad de 8″ va avea o versiune cu conectivitate 3G.

Mai multe detalii vor afla însă în circa două săptămâni, cele două modele ZenPad urmând să-şi facă probabil apariţia în mod oficial în cadrul COMPUTEX 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News