Asus, Samsung, Lenovo şi Toshiba – primul val de tablete Windows RT

25.07.2012
Asus, Samsung, Lenovo şi Toshiba - primul val de tablete Windows RT

Pe lângă tabletele Surface care vor fi lansate de către Microsoft, cel mai probabil, la sfârşitul lunii octombrie odată cu lansarea sistemelor de operare Windows 8 şi Windows RT, alţi patru producători vor fi prezenţi la eveniment cu propriile lor modele ARM.

Asus, Samsung, Lenovo şi Toshiba sunt companiile care vor lansa în această toamnă primele modele de tablete Windows RT, aceştia urmând să colaboreze doar cu anumiţi producători de chipuri din cauza restricţiilor pe care Microsoft le-a impus celor din urmă. După cum este cunoscut, Microsoft a oferit o libertate foarte mică de manevră producătorilor de terminale Windows Phone, acestea fiind bazate exclusiv pe soluţii hardware de la Qualcomm, iar această politică va fi continuată şi cu Windows RT.

Conform datelor oferite de China Economic Times, un producător de platforme hardware va putea alege maxim doi producători de tablete cu care să colaboreze, parteneriatele fiind deja semnate. Astfel, NVIDIA va colabora cu ASUS şi Lenovo, Texas Instruments va avea un parteneriat cu Toshiba iar Qualcomm va merge pe mâna celor de la Samsung şi, probabil, Dell. HP, deşi intenţionase iniţial să producă tablete Windows RT, a luat decizia de a renunţa.

Până la sfârşitul acestui an, cei patru producători vor fi singurii care vor avea acces la licenţierea Windows RT, odată cu luna ianuarie a anului viitor Microsoft intenţionând însă să ridice restricţiile şi să ofere şi altor producători ocazia să lanseze tablete cu acest sistem de operare.

Microsoft Surface

Urmărește Go4IT.ro pe Google News